Έξι νέοι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ (ΦΩΤΟ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “σπιράλ” ανακοινώνονται τα εξής:

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ανακοινώσεις υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του σπιράλ ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου για το Δήμο Πατρέων.

Έξι νέοι ενεργοί πολίτες με όραμα και όρεξη για προσφορά στην Πάτρα, που μεγάλωσαν, εργάζονται και αγαπούν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και συστρατεύονται στην κοινή προσπάθεια του σπιράλ και του υποψήφιου Δημάρχου Πέτρου Ψωμά για την Πάτρα του μέλλοντος.

Ειδικότερα, υποψήφιοι με το σπιράλ θα είναι οι κυρίες ΜαράγιαΘεάκου, νοσηλεύτρια γιατί όπως υποστηρίζει «η Πάτρα χρειάζεται έναν Δήμαρχο» και Σοφία Μιχαηλίδη, μουσικός, για μια «Πάτρα – πόλη νέων καλλιτεχνών» καθώς επίσης και οι Γιάννης Κανδύλης, πολιτικός μηχανικός, «για να ξαναβρεί η πόλη μας τη χαμένη της αίγλη», Νίκος Κοτσώνης, softwareengineer, ο οποίος πιστεύει σε μια «πόλη για όλους τους πολίτες», ΣταύροςΚουτουλογένης, ελεύθερος επαγγελματίας, για μια «σύγχρονη και φιλική πόλη» και ο ελεύθερος επαγγελματίας και ραδιοφωνικός παραγωγόςΓιώργοςΠαπαϊωάννου, ο οποίος οραματίζεται μια «σύγχρονη, ανανεωμένη και ομορφότερη Πάτρα».

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1. ΘεάκουΜαράγια – Μαρία του Κυριάκου       

Νοσηλεύτρια

#υγεία

«Η Πάτρα χρειάζεται έναν Δήμαρχο»

«Ο Ν Καζαντζάκης είπε «τρία είναι τα θεμέλια της ευτυχίας σ’ αυτή τη ζωή. Να κάνεις κάτι,

να αγαπάς κάτι, να ελπίζεις για κάτι.» Ελπίζω  να μπορέσω να τα υλοποιήσω και τα τρία. Θέτω την υποψηφιότητά μου στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ώστε να συμβάλω όπως μπορώ για μια  πόλη όμορφη, μια πόλη  έξυπνη, λειτουργική, ανθρώπινη. Μια πόλη που θα κρατάει τους νέους στην Πάτρα. Μια πόλη που θα μπορούν τα παιδιά να ονειρεύονται και να παίζουν ανέμελα. Στηρίζω το σπιράλ γιατί πιστεύω ότι είναι μια παράταξη υπερκομματική, που δεν έχει προκαταλήψεις και ακούει τον παλμό του κάθε Πατρινού. Η Πάτρα χρειάζεται έναν Δήμαρχο που θα τον ενδιαφέρει η πόλη μας.»

Η Μαράγια – Μαρία Θεάκου με καταγωγή από την Ανατολική Μάνη και την Αρκαδία γεννήθηκε στην πανέμορφη Σπάρτη της Λακωνίας όπου και έζησε τα μαθητικά της χρόνια για να τα ολοκληρώσει με τη φοίτησή της σε Λύκειο της Αθήνας. Σπούδασε Νοσηλευτική και εργάστηκε ως Νοσηλεύτρια σε διάφορα Νοσοκομεία της χώρας. Το 1989 ήρθε στην Πάτρα και εργάστηκε στον ΠΓΝ Άγιος Ανδρέας. Είναι ενεργό μέλος σε διάφορους συλλόγους όπως στο ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ και αρωγό μέλος στο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ. Προσφέρει εθελοντική εργασία σε διάφορα ιδρύματα της πόλης ενώ  ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική, τον χορό, το θέατρο και τη φωτογραφία. Είναι μέλος  της Πολυφωνικής και του Πολύμορφου και ως λάτρης της ελληνικής παράδοσης είναι ενεργό μέλος σε χορευτικούς συλλόγους της πόλης μας (Ροές και ΛΑΧΟΠ). Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 ενηλίκων κοριτσιών που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας και έχει 2 εγγόνια τα οποία λατρεύει και θέλει να μεγαλώσουν σε μια πόλη όμορφη.

2. Κανδύλης Ιωάννηςτου Γεωργίου 

Πολιτικός Μηχανικός

#τουρισμός

«Για να ξαναβρεί η πόλη μας τη χαμένη της αίγλη»

«Παρακολουθώντας τόσα χρόνια την αγαπημένη μας Πάτρα να ταλαιπωρείται ως λάφυρο κομματικών παρατάξεων, το σπιράλ και ο Πέτρος Ψωμάς ήρθαν ως μία μοναδική ευκαιρία για να δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση και η πόλη μας να ξαναβρεί την χαμένη της αίγλη. Διακρίνοντας την αγάπη και την πίστη του σπιράλ στις δυνατότητες αυτής της πόλης και των κατοίκων της, με προτάσεις για αυτά που πρέπει να γίνουν, φρέσκιες ιδέες για αυτά που μπορούν να γίνουν, αλλά και απαντήσεις στο πώς θα γίνουν, αποφάσισα να συμμετάσχω κι εγώ σε αυτόν τον αγώνα στο πλευρό του Πέτρου.

Για την πόλη μας, για την Πάτρα μας!»

Ο Γιάννης Κανδύλης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1971 όπου και διαμένει μόνιμα.Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού. Φοίτησε στην Πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, στο τμήμα Πολιτικών μηχανικών και από το 1999 έως και σήμερα εξασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού μηχανικού διατηρώντας τεχνικό γραφείο στην Πάτρα. Με μεγάλη δραστηριότητα στον χώρο, έχει αναλάβει έργα διαφορετικών ειδών, μεγεθών και απαιτήσεων, όπως μελέτη και κατασκευή κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, αναπαλαιώσεις, ανακαινίσεις, κατασκευή έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συσσωρεύοντας πολυετή εμπειρία. Με εμπνευστή τον αρχιτέκτονα Νεοκλή Τσουκαλά είχαν από κοινού μελετήσει και προτείνει τη σύνδεση του κάστρου της Πάτρας με την οδό Αγίου Νικολάου με ένα μικρό τελεφερίκ που θα λειτουργούσε παράλληλα στις ομώνυμες σκάλες. Έχει αγάπη για τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα.

3. Κοτσώνης Νικόλαος του Σπυρίδωνος

Software Engineer

# τεχνολογία

«Πόλη για όλους τους πολίτες»

«Η προσωπική συμμετοχή στην ανάπτυξη της πολιτικής για την πόλη είναι μεγάλη ευθύνη και προνόμιο. Το σπιράλ μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα (όπως και σε όλα τα μέλη της παράταξης) κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα.»

Ο Νίκος Κοτσώνης γεννήθηκε το 1970 στην Πάτρα. Σπούδασε στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1999 από τον τηλεοπτικό σταθμό Tele Time, στο τμήμα computergraphics και animation, συμμετέχοντας σε μια δημιουργική ομάδα που πρωτοπορούσε εκείνη την εποχή. Από το 2003 εργάζεται στην εταιρία IntracomTelecom ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών, όντας εξωτερικός συνεργάτης της εταιρίας Ericsson. Το κύριο αντικείμενο της εργασίας του είναι τα τηλεφωνικά κέντρα της Ericsson – σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ενώ το τελευταίο διάστημα δουλεύει στα cloud-native προϊόντα της εταιρίας για τα 5G δίκτυα. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μεγάλη του αγάπη, τη φωτογραφία. Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Μαρία Μπέλμπα και έχει 2 υπέροχους γιούς, τον Σπύρο και τον Σωτήρη.

4. Κουτουλογένης Σταύροςτου Γεωργίου    

Ελεύθερος Επαγγελματίας

#διοίκηση

«Σύγχρονη και φιλική πόλη»

«Επέλεξα να συμμετέχω στο σπιράλ γιατί είναι ένας πολύ αξιόλογος συνδυασμός και το πρόγραμμά του είναι φιλόδοξο καθώς αναφέρεται σε θέματα καθημερινότητας, όπως ποιότητα ζωής, παιδεία, πολιτισμό, επιχειρηματικότητα, καινοτομία κτλ. Μαζί με όλους τους συνυποψήφιούς μου καταθέτουμε όλες τις δυνάμεις μας και καθημερινά ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για τις θέσεις μας και εξειδικεύουμε τις προτάσεις μας. Όλα τα μέλη του σπιράλ αγαπούν την πόλη μας έμπρακτα και είναι άφθαρτοι, έξω από κομματικούς μηχανισμούς.»

Ο Σταύρος Κουτουλογένης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1977 και κατοικεί στην περιοχή της Αχάια Κλάους. Τελείωσε το Αρσάκειο Πατρών και σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Ionian College. Επίσης έχει τελειώσει σχολή σωματοφυλακής. Από το 2014 ασχολείται με την πώληση αυτοκινήτων και με τις παροχές υπηρεσιών ασφαλείας. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τα αθλήματα της πυγμαχίας και του στίβου. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

5. Μιχαηλίδη Σοφία του Βασιλείου 

Μουσικός

#πολιτισμός

«Πάτρα – πόλη νέων καλλιτεχνών»

«Οι άνθρωποι στην εποχή που ζούμε οδηγούνται στην αυτοματοποίηση και τείνουν να χάσουν την πνευματική τους πλευρά. Οραματίζομαι την πόλη μου σαν μια πόλη που θα δώσει ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες να προβάλλουν το έργο τους, που θα αναδείξει τους υπάρχοντες και την προσφορά τους στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου αλλά και θα στοχεύσει κυρίως στη μόρφωση και την ενασχόλησή των νέων και των παιδιών με τον καλλιτεχνικό μας πλούτο. Πιστεύω πως το σπιράλ και ο Πέτρος Ψωμάς είναι η αλλαγή και η νέα ματιά στα πράγματα και είμαι πεπεισμένη πως θα στοχεύσει στην καλλιέργεια των νέων μας και στην πνευματική ανάπτυξη του τόπου μας.»

Η Σοφία Μιχαηλίδη γεννήθηκε στο Vladikavkaz της Ρωσίας από Πόντιους γονείς. Αποφοίτησε από το μουσικό σχολείο Τσαϊκόφσκι. Έκανε σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών της γενέτειράς της, όπου έλαβε πτυχίο πιάνου με 1ο βραβείο. Ερχόμενη στην Ελλάδα συνέχισε με ανώτερες  σπουδές πιάνου στο Αχαϊκό  Ωδείο με καθηγήτρια τη Ρόνα Ζορμπά και έλαβε δίπλωμα σολίστ με 1ο βραβείο και ειδική διάκριση μουσικής ευφυΐας. Υπήρξε πιανίστας της προπαιδικής χορωδίας της Πολυφωνικής (2007-2013), μέλος της ομάδας διεθνών σολίστ Conversazione (2007), δασκάλα πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Λειβαθούς (2009-2011), πιανίστας  του φωνητικού συνόλου Vocal (2013-2015), υπεύθυνη μουσικοπαιδαγωγός του παιδικού σταθμού Μικρό Γυρί (2016- σήμερα), δασκάλα πιάνου και μουσικοκινητικής στην χορωδία Cantelena (2017-σήμερα). Συνεχίζει τη μουσική της καριέρα εστιάζοντας συγχρόνως στη μουσικοκινητική αγωγή με το σύστημα Orff, για το οποίο έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια με την AngelikaWolf, τη LenkaPospeshilova,τηνKristaCoogan, τον ChristophMaubach και την TatianaTutunnikova. Ως σολίστ του ελληνικού συλλόγου Προμηθέας της πόλης Vladikavkaz, έχει αντιπροσωπεύσει την ελληνική διασπορά της Πάτρας σε πολλά φεστιβάλ. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

6. Παπαϊωάννου Γιώργος του Κωνσταντίνου

Ελεύθερος επαγγελματίας – ραδιοφωνικός παραγωγός

#κοινωνία

«Σύγχρονη, ανανεωμένη, ομορφότερη Πάτρα»

«Η απόφασή μου για να συμμετάσχω με το σπιράλ στις δημοτικές εκλογές του 2023 οφείλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην πολύχρονη γνωριμία και την πλήρη εμπιστοσύνη που έχω στον Πέτρο Ψωμά. Εμπιστοσύνη πως πάνω από όλα είναι η πόλη και όχι τα κόμματα και οι προσωπικές φιλοδοξίες. Συμμετέχω με το σπιράλ γιατί είναι μια παράταξη γεμάτη με προσωπικότητες που μπορούν να ανταποκριθούν στα δύσκολα και η μοναδική παράταξη που μπορεί να αλλάξει την πόλη. Συμμετέχω γιατί είναι μια τεράστια πρόκληση και ταυτόχρονα μια τεράστια ευκαιρία για να βοηθήσω από τη μεριά μου για μια Πάτρα που μας αξίζει.»

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου με καταγωγή από την Πάτρα μετακόμισε μόνιμα σε αυτήν σε ηλικία  9 ετών. Είναι απόφοιτος της σχολής προγραμματιστών Η/Υ του ΙΕΚ Βέργη. Εργάστηκε επί σειρά ετών στον όμιλο ΟΤΕ, αλλά τον κέρδισε το πάθος του για τη μουσική, το ραδιόφωνο και τη διαφήμιση. Έχει δημόσιο λόγο από μικροφώνου εδώ και αρκετά χρόνια στους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Πάτρας και σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνος προγράμματος σε έναν από αυτούς (Galaxy Fm), ενώ παράλληλα έχει ενεργή συμμετοχή στη διασκέδαση της Πάτρας ως μουσικός παραγωγός – dj.

Στα  30 χρόνια παρουσίας του στον χώρο του ραδιοφώνου η φωνή του και τα κείμενά του ταυτίστηκαν με τις γνωστότερες διαφημίσεις. Πολλές από τις τοπικές επιχειρήσεις εμπιστεύθηκαν σε αυτόν την προβολή τους. Το 2006 δημιούργησε την IQ creative, μια ευέλικτη και σύγχρονη εταιρία παραγωγής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων. Επίσης, είναι ενεργό μέλος (πρώην γραμματέας) του συλλόγου δισκοθετών Πάτρας από την ίδρυση του.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.