Παριστάνουν υπαλλήλους της ΔΕΗ και των ΕΛΤΑ και «ξαφρίζουν» λογαριασμούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις απάτης που καταγράφηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Υπάλληλοι τραπεζών δέχτηκαν τηλεφωνήματα πελατών τους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν εκ των υστέρων ότι έπεσαν θύματα επιτήδειων και αναζητώντας τρόπο να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

Σύμφωνα με το Cretalive, τα τελευταία 24ωρα στο Ηράκλειο “σαρώνουν” οι περιπτώσεις απατεώνων που τηλεφωνούν σε πολίτες και άλλες φορές λένε ότι είναι από τα ΕΛΤΑ και πρόκειται να τους παραδώσουν κάποιο δέμα κι άλλες φορές ότι τηλεφωνούν από τη ΔΕΗ και πρόκειται να τους πιστώσουν το Power Pass.

Οι απατεώνες στοχεύουν ηλικιωμένους
Οι απατεώνες δεν κάνουν “διακρίσεις”. Καλούν και ρίχνουν “δίχτυα” σε ηλικιωμένους αλλά και νέους, σε ανθρώπους με χαμηλή, μέση ή και υψηλή μόρφωση, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι περιπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο “κάποιους”, αλλά όλους!

Ιδιαίτερα προσεκτικοί καλούνται να είναι όλοι οι πολίτες, στα τηλεφωνήματα που δέχονται, στις πληροφορίες που παρέχουν στα τηλεφωνήματα ακόμη κι αν ο συνομιλητής τους ισχυρίζεται ότι είναι γνωστός τους, και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε “κλικ” σε links που λαμβάνουμε στο email μας ή σε sms.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.