Μητσοτάκης: «Θα βάλω στη θέση του τον Ερντογάν, ακούγοντας τον Τσίπρα ήταν σα να τον ακούω»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, και ξεκινώντας τη συνέντευξη κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν στις εκλογές και να μην απέχουν.

Εκλογές 2023-Μητσοτάκης: Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Δεν έχει εξασφαλισθεί η αυτοδυναμία. Εγώ βλέπω το κατώτατο όριο. Όχι το ανώτατο όριο. Να μην εγκαταλείψουμε την κάλπη για την παραλία.
Λυπάμαι που πρέπει να περάσουμε από τη διαδικασία της δεύτερης κάλπης. Να είναι σίγουροι οι πολίτες τι ψηφίζουν αλλά και τι θα πάρουν μετά τις εκλογές.
Και πριν 156 βουλευτές είχαμε. Το ποσοστό που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.
Μετά την εκλογική επιτυχία της 21ης Μαΐου η πρώτη μου δήλωση ήταν να πατάμε γερά στα πόδια μας.
Όσον αφορά το επόμενο εκλογικό συμβούλιο είπε ότι κάποιοι μπορεί να μείνουν στον πάγκο και να έρθουν κάποιοι από τον πάγκο για να παίξουν βασικοί.
Και τον Ιούλιο και ένα μέρος του Αυγούστου θα είμαστε στη Βουλή για τη ψήφιση νομοσχεδίων
Πρώτο νομοσχέδιο η επικαιροποίηση της οργάνωσης του κράτους
Η αποτύπωση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων
Η δεύτερη τετραετία μπορεί να είναι μία τετραετία αλμάτων για τη χώρα. Αυτό αυτομάτως φέρνει ρίξεις.
Όσον αφορά την υγεία υποστήριξε ότι υπήρχαν διοικητές νοσοκομείων που ήταν εξαιρετικοί αλλά και άλλοι που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Τους γνωρίζουμε. Η διασφάλιση της ποιότητας της υγείας αποτελεί προτεραιότητα. Να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις λίστες στα νοσοκομεία. Πρέπει ο πολίτης να έχει δωρεάν πρόσβαση στην υγεία.
Όσον αφορά τα ράντζα, αν πάτε στα νοσοκομεία θα δείτε ελάχιστα ράντζα. Μιλώντας για τις μαστογραφίες, επεσήμανε ότι γίνονται δωρεάν και σε ιδιωτικές δομές.
Το πρώτο το οποίο πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τη λειτουργία του κράτους στα νησιά. Ο ασθενής πρέπει να φτάσει στο νοσοκομείο. Θα μισθώσουμε υπηρεσίες ελικοπτέρων για να μπορούμε να κάνουμε γρήγορη διακομιδή στην ηπειρωτική Ελλάδα. Θα έχουμε έξι βάσεις ελικοπτέρων.
Θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις.
500.000.000 εκατομμύρια παραπάνω για το 2024. Να στηρίξουμε τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά. Όσο η οικονομία πηγαίνει καλύτερα, όσο καταπολεμούμε τη φοροδιαφυγή, θα αυξάνουμε τις παροχές μας στον ελληνικό λαό.
Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, επανέλαβε ότι θα αυξηθεί στα 950 ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας
Όλοι οι πολίτες θα έχουν ίση μεταχείριση. Στη Μύκονο κάναμε μία αρχή. Εφαρμόσαμε τον νόμο. Θα δούμε κατεδαφίσεις και σε άλλα νησιά. Κάποιοι περίμεναν ότι θα ξεκινούσαμε τις κατεδαφίσεις από κάποια παράγκα. Ξεκινήσαμε με τους δυνατούς για να στείλουμε μήνυμα.
Θα τον ευχαριστήσω για τις συμβουλές και θα συνεχίσω την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Ερντογάν δεν έχει καμία δουλειά να υποδεικνύει στην Ελλάδα πως θα εξοπλίζεται.
Το θέμα της Ροδόπης θα τεθεί. Θα πρέπει το τουρκικό προξενείο να σταματήσει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρα μας. Δεν έχει καμία δουλειά να λέει στη μειονότητα τι θα ψηφίσουν. Θα το πω πολύ ανοιχτά στον Ερντογάν.
Δεν έκαναν καμία δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα πάνε κόντρα στο τουρκικό προξενείο. Εγώ σήκωσα το θέμα για να στείλω μήνυμα στην Τουρκία. Ως εδώ με τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας πόσω μάλλον στην εκλογική διαδικασία.
Οσον αφορά τις δηλώσεις Τσίπρα, οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι ή παντελώς άσχετοι.
Όσον αφορά της σχέσης με τον Ερντογάν, θεωρώ ότι θα πάμε σε μία περίοδο ηρεμίας παρά σε περίοδο κλιμάκωσης. Η Τουρκία έχει αφήσει στην άκρη τις παραβιάσεις στο Αιγαίο.
Δεν συζητάω θέματα που έχουν να κάνουν με την κυριάρχία των νησιών μας στο Αιγαίο καθώς και θέματα αποστρατικοποίησης, ιδιαίτερα μετά το παράδειγμα της Κύπρου.
Η απόκτηση των Rafale αλλά και ο εκσυγχρονισμός των F-16. Τα F-35 θα ενταχθούν στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας το νωρίτερο το 2028.
Όσον αφορά την εκλογική διαδικασία και το Tik Tok πήγα παντού. Ήθελα να καταγράψω προβλήματα. Προσπάθησα να λύσω προβλήματα όπως στην Πάτμο που βοήθησα με μία ιδιωτική εταιρεία να διαμορφωθεί καλύτερα το γήπεδο του νησιού για να παίζουν τα παιδιά.
Το περιεχόμενο του Τικ Τοκ το κάνω μόνος μου. Το TikTok έδειξε στον κόσμο και κυρίως στους νέους ποιος είμαι. Μου αρέσει το χιούμορ και έχω τη δυνατότητα να αυτοτρολάρομαι.
Όταν κλείνουν τα φώτα της δημοσιότητας είμαστε κανονικοί άνθρωποι με τα προβλήματά μας και τις αγωνίες μας για τα παιδιά μας και την οικογένειά μας.
Το Tik Tok δεν κλείνει. Θέλω να προβάλουμε το κοινωνικό μας έργο και να δείχνουμε τι μας λένε οι πολίτες.
Στη διακαναλική του συνέντευξη ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε προς το πρόσωπό μου 49 φορές. Ναι υπάρχει η ανάγκη να διαμορφώσουμε περισσότερες συναινέσεις. Είμαι πρωθυπουργός όλων των πολιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γνώρισε στρατηγική ήττα. Ήττα του πολακισμού, της χυδαιότητας αλλά και ήττα ιδεών.
Γυρίζουμε στο Σύνταγμα μετά από πολλά χρόνια. Έχω ζήσει συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα με 1.000.000 ανθρώπους. Είναι μία ένδειξη κινητοποίησης του μηχανισμού μας. Μετά θα σβήσουν τα φώτα και η ευθύνη περνά στον λαό. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ψήφο των Ελλήνων πολιτών.
eleftherostypos.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.