ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας – Εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είμαι υποψήφιος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΝΕΟΤΕΡΑ: 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να υποβάλλει την παραίτησή του στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος. Σε δηλώσεις που έκανε στο Ζάππειο ο κ. Τσίπρας είπε ότι παραιτείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. 

«Εγώ κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ όπως ορίζει το καταστατικό του και δεν θα είμαι υποψήφιος», είπε χαρακτηριστικά.

Όλη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

“Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις, απέναντι σε όσους σε πίστεψαν και απέναντι στον εαυτό σου. Αυτές τις αποφάσεις δεν τις παίρνω εν θερμώ. Αποφασίζω με ψυχραιμία όπως και έκανα για τρία 24ωρα. Οι αποφάσεις μου ξεπερνούν τον δικό μου ορίζοντα

Το βράδυ των εκλογών είπα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον κύκλο του και πρέπει να ανοίξει έναν νέο. Μίλησα για την ανάγκη δύσκολων και γενναίων αποφάσεων, για να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας, με τη συλλογικότητα και την κοινωνική ευθύνη, να ανανεώσουμε το δυναμικό μας με νέους ανθρώπους, να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά.” ανέφερε στην έναρξη των δηλώσεών του ο Αλέξης Τσίπρας.

“Είναι ανάγκη να βρούμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Αυτές οι δύσκολες αποφάσεις αφορούν βεβαίως και εμένα που υπήρξα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτόν τον κύκλο που κλείνει. Παρέλαβα ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς σε ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ένα μικρό κόμμα έγινε ο κορμός της προοδευτικής παράταξης, έγινε το πρώτο αριστερό κόμμα της Ευρώπης που κυβέρνησε σε πολύ δύσκολες συνθήκες” .

Ήμουν ο πρώτος στην Ιστορία Αριστερός πρωθυπουργός της χώρας. Κάθε μέρα ήταν μέρα μάχης. Αντιμετωπίσαμε μια εχθρική Ευρώπη και μια συμμαχία δανειστών που μας θεωρούσε άξιους τιμωρίας. Αντιμετωπίσαμε εκβιασμούς με συμπαραστάτες μέσα στη χώρα. Και σήμερα, που είναι σημαντική μέρα για μένα, δηλώνω περήφανος για όσα πετύχαμε, για την έξοδο από τα μνημόνια, τη διεθνή εικόνα που αποκαταστήσαμε, για την επούλωση της κοινωνίας, για την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό το έργο είναι δικό σας και δικό μας”τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Αυτό το δύσκολο ταξίδι είχε και τραύματα, και συμβιβασμούς και φθορά. Ωστόσο οι μάχες που κερδίσαμε αλλά και αυτές που χάσαμε είναι παρακαταθήκη για τον νέο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο κι αν είναι παράδοξο το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι η αρχή του νέου κύκλου. Το αποτέλεσμα δίνει διπλή εντολή. Να ανταποκριθεί στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεύτερον να αλλάξει δραστικά.

Οφείλουμε να αναδιοργανωθούμε χωρίς καθυστέρηση. Τόσο στην αντιπαράθεση με τις δικές μας παθογένειες αλλά και απέναντι στη ΝΔ. Είναι μια διαδικασία επανίδρυσης και βαθιάς ανανέωσης. Αυτή είναι η προτεραιότητα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν αφορά μόνο το κόμμα μας αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Το μέτωπο στην ακροδεξιά που βρήκε θέση εκ νέου στη Βουλή, το μέτωπο απέναντι στη ΝΔ. Θα ήταν υποκριτικό να προτείνω αυτή τη διαδικασία μόνο με τον λόγο μου και όχι με την πράξη μου. Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος με άμεση προσφυγή στις διαδικασίες στις οποίες δεν θα είμαι υποψήφιος.” είπε ο κ. Τσίπρας.

“Η απόφασή μου έχει ένα στοιχείο προσωπικής πρόκλησης. Να αποδείξω με τη στάση και το παράδειγμά μου πως στην πολιτική που αναφέρεται σε αξίες, μπορείς να είσαι και πιο χρήσιμος και χωρίς αξιώματα. Η μάχη για τις ιδέες και την προσφορά δεν ορίζεται από την καρέκλα που μπορεί να κατέχει κανείς” σημείωσε.

 

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στους συντρόφους του ότι υποβάλλει την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος προκειμένου προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 11.30 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παραστεί στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και να ανακοινώσει στα μέλη του κόμματός του τις προθέσεις του.

Επίσης, είχε γίνει γνωστό ότι θα έκανε δηλώσεις στο Ζάππειο στις 12.30. Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι όμως πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι παραιτείται.

 

 

Πρώτη ενημέρωση: Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στους συντρόφους του ότι υποβάλλει την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος προκειμένου να προχωρήσει το κόμμα σε συνέδριο για την εκλογή νέου Προέδρου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.