Συνελήφθη ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας – Διάβημα της ελληνικής πρεσβείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε έντονο διάβημα προέβη η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα προς το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας μετά τη σύλληψη του υποψήφιου δήμαρχου της Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, από Αλβανούς αστυνομικούς που φορούσαν πολιτικά, αργά το βράδυ της  Πέμπτης (11/5).

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του himara.gr στο Facebook ο Μπελέρης φαίνεται να συνομιλεί σε κεντρικό δρόμο έξω από εστιατόριο με συνεργάτες του. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζονται οι άνδρες της ασφάλειας της Αλβανικής αστυνομίας, οι οποίοι του περνάνε χειροπέδες.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το himara.gr λίγο προτού «πέσει» η ιστοσελίδα, οι ασφαλίτες του Έντι Ράμα συνέλαβαν «δίχως αιτία» τον Φρέντι Μπελέρη με μεθόδους που παραπέμπουν σε παρακράτος.

Ο Μπελέρης, αρχικά μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Tμήμα Χειμάρρας και από εκεί στην Αυλώνα μαζί με έναν συνεργάτη του. Η σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από τις αλβανικές εκλογές.

Στη συνέχεια συνελήφθησαν και άλλοι δύο συνεργάτες του κι άπαντες μεταφέρθηκαν σε κλούβα της αστυνομίας.

Ο Μπελέρης οδηγήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις εγκαταστάσεις του αρχηγείου της αστυνομίας στην Αυλώνα.

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας συνελήφθη με την κατηγορία της αγοραπωλησίας ψήφων, που αποτελεί ειδικό ποινικό και εκλογικό αδίκημα στην Αλβανία.

Νωρίτερα το μειονοτικό κόμμα ΚΕΑΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του Αλβανού πρωθυπουργού για την πόλωση του κλίματος στη Χειμάρρα.

Σύμφωνα με πηγές της Ομόνοιας, ο Μπελέρης μπορεί να είναι κανονικά υποψήφιος, παρά τη σύλληψη του, ωστόσο αν η κατηγορία εναντίον του επιβεβαιωθεί τότε θα ακυρωθούν όσες ψήφοι πάρει την Κυριακή.

Από την πλευρά της,  η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σήμερα, 12 Μαΐου, προέβη σε διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας

Κατηγορείται για εξαγορά ψηφοφόρων

Ο  Λεωνίδας Παππάς, πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας και υποψήφιος δήμαρχος Φοινικαίων μίλησε στο Open και την εκπομπή Ώρας Ελλάδος για το περιστατικό.

«Ο κ. Μπελέρης έχει οικογενειακή επιχείρηση, ένα εστιατόριο και το βράδυ την ώρα που έκλεινε το εστιατόριο και συνομιλούσε με δύο συνεργάτες εμφανίστηκαν αστυνομικοί με πολιτικά και με στολές και τον συνέλαβαν. Τον οδήγησαν στο τμήμα ασφαλείας Χειμάρρας και στη συνέχεια τον μετέφεραν στην Αυλώνα μαζί με έναν συνεργάτη του».

Ο λόγος που συνελήφθη κατά τον κ. Παππά είναι πως τον κατηγορούν πως πήγε να εξαγοράσει ψηφοφόρους.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς έστρεψε τα πυρά του στον Αλβανό πρωθυπουργό λέγοντας πως: «Τα τελευταία 8 χρόνια ο Έντι Ράμα χρησιμοποιεί απίστευτο ποσό χρημάτων για εξαγορά ψήφων για να κατηγορεί τους υπόλοιπους ότι χρηματοδοτούν τους ψηφοφόρους».

«Κάθε φορά όταν έχουμε τοπικές εκλογές το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πρωτεύουσα όπως είναι λογικό, σε κάθε χώρα, και στη Χειμάρρα, ένας από τους μικρότερους δήμους στην Αλβανία», σημειώνει.

Κατά τον ίδιο, ο κ. Μπελέρης προηγείτο στις δημοσκοπήσεις για αυτό ήθελαν να τον απομακρύνουν από την διεκδίκηση της δημαρχίας.

«Όλοι οι Βορειοηπειρώτες σήμερα είμαστε Χειμαρριώτες. Πέραν το τι θα κάνουν οι διπλωματικές πηγές, οι πολίτες πρέπει να δώσουν μια απάντηση», τονίζει.

https://www.zougla.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.