Δυτ. Ελλάδα: Φωτιά σε σκάφος – Βυθίστηκε στα 60 μέτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φωτιά ξέσπασε σε σκάφος ανοιχτά του Μεγανησίου.  Για την κατάσβεση έσπευσαν άνδρες του Λιμενικού Νυδριού Λευκάδας καθώς και ιδιωτικά σκάφη.

Οι δύο Άγγλοι επιβάτες του σκάφους περισυνελέγησαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Τελικά το σκάφος βυθίστηκε σε βάθος 60 μέτρων.

https://ilefkada.gr/

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδας και Νυδρίου, από τον Πλοίαρχο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος ”SYNCHRONICITY” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. ”ΘΗΛΙΑ” ν. Μεγανησίου και ”ΔΕΣΙΜΙ” ν. Λευκάδας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, το  ιδιωτικό σκάφος ”ΤΖΟΥ 8” με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και το παραπλέον σκάφος ”ΑΧΕΙΛΟΣ” Τ.Λ. 152 Α’.
Οι ανωτέρω επιβαίνοντες του Ι/Φ μετεπιβιβάστηκαν στο ”ΑΧΕΙΛΟΣ” και μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους και με ασφάλεια στο λιμάνι Νυδρίου, ενώ περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή του ανωτέρω Πυροσβεστικού κλιμακίου έκαναν ρίψεις νερού προκειμένου να γίνει κατάσβεση της φωτιάς. Στη συνέχεια, το ”SYNCHRONICITY” βυθίστηκε σε βάθος περίπου 60,50μ..
Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του  Λιμεναρχείου Λευκάδας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.