Πρεμιέρα για τον Νίκο Παπανδρέου στην Ευρωβουλή – Τι είπε στον καγκελάριο Σόλτς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δυναμικό ξεκίνημα στα νέα του καθήκοντα ως Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής έκανε ο Νίκος Παπανδρέου κατά την πρώτη του εβδομάδα στην Ευρωβουλή, καθώς αυτή συνέπεσε με την «Ημέρα της Ευρώπης».

Ο κ. Παπανδρέου συμμετείχε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, όπως και σε συνεδριάσεις και ομάδες εργασίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Παράλληλα, είχε διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και της Επιτροπής με επιστέγασμα όλων τη συζήτηση της Σοσιαλιστικής Ομάδας με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σόλτς όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις.

Τετ α τετ με Σόλτς

Εκεί ο κ. Παπανδρέου ήταν από τους λίγους που πήραν το λόγο και στην παρέμβασή του αφού ευχαρίστησε τον Γερμανό Καγκελάριο για την παρουσία του στην Ομάδα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να ενταθούν οι προσπάθειες για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων η οποία έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα και η οποία εκκρεμεί εδώ και είκοσι χρόνια. Ο Όλαφ Σόλτς συμφώνησε με τις θέσεις του Έλληνα ευρωβουλευτή και δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση των προσπαθειών προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνέχεια αναφορικά με την “Ημέρα την Ευρώπης” κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι “Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη έτοιμη να αντιμετωπίσει τις τεράστιες σημερινές προκλήσεις και πρέπει να εντείνουμε τις κοινές μας προσπάθειες, ώστε να επιλύσουμε τα θέματα που έχουν επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, την ενεργειακή και διατροφική ασφάλεια και τη μείωση του υψηλού κόστους ζωής”.

Όπως λένε συνομιλητές του, ο κ. Παπανδρέου έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για τη θητεία του στην Ευρωβουλή. «Έχει πάει με πολύ όρεξη για δουλειά. Το τελευταίο διάστημα είναι συνεχώς στη μελέτη εκθέσεων και εγγράφων του Ευρωκοινοβουλίου για να έχει πλήρη ενημέρωση όλων των θεμάτων και των Επιτροπών που θα παρακολουθεί» σημειώνει άνθρωπος, που έχει εικόνα των πρώτων κινήσεων του νέου ευρωβουλευτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023. Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο η Πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε τον Νίκο Παπανδρέου ο οποίος καταλαμβάνει τη θέση μετά την παραίτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη που είναι υποψήφιος στις Εθνικές εκλογές.

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δήλωσε:

«Αναλαμβάνω σήμερα στο Στρασβούργο και ενώνω τη φωνή μου με τις Προοδευτικές Δυνάμεις της Ευρώπης. Πρώτες προτεραιότητες της Ευρώπης και εμάς των Σοσιαλιστών πρέπει να είναι η άμβλυνση των ανισοτήτων, η ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, η επίλυση του πόλεμου στην Ουκρανία, η διαχείριση της μετανάστευσης και το δημοκρατικό έλλειμα που αποτελούν μεγάλες απειλές για την Ευρώπη».
Το χαρτοφυλάκιο

Σημειωτέον ότι ο κ. Παπανδρέου είναι Μέλος στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα ανέλαβε:

Τακτικό Μέλος: Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων

Υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας

(Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκλεγεί Αντιπρόεδρος της Υποεπιτροπής)

Αναπληρωματικό Μέλος: Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων

Επιτροπή Αλιείας

Eιδική Eπιτροπή για τις εξωτερικές παρεμβάσεις συμπεριλαμβανομένης της παραπληροφόρησης, σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ενίσχυση της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τακτικό Μέλος: Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ -Λατινικής Αμερικής

(Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκλεγεί Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας)

Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ

Αναπληρωματικό Μέλος: Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Κοινή Αγορά του Νότου (Mercosur)’

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.