Ο παράξενος λόγος που μια οικογένεια έκανε μήνυση στη NASA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια οικογένεια από τη Φλόριντα των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση εναντίον της NASA, για έναν παράξενο λόγο. Η μήνυση ήταν για διαστημικά σκουπίδια που έπεσαν από τον ουρανό και προκάλεσαν ζημιές στο σπίτι της. Ήταν 8 Μαρτίου όταν ένα κυλινδρικό αντικείμενο διαπέρασε την κατοικία του Alejandro Otero.

“Δεν μπορούσα να το πιστέψω, έτρεμα. Παραλίγο να χτυπήσει τον γιο μου. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να προσγειωθεί κάτι τέτοιο στο σπίτι με τόση δύναμη ώστε να προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά;”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης.

Τα συντρίμμια που έπεσαν στο σπίτι μεταφέρθηκαν στο Kennedy Space Center για να εξεταστούν και τον Απρίλιο η NASA επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για ένα μεταλλικό στήριγμα που χρησιμοποιείται για να τοποθετηθούν μπαταρίες σε μια παλέτα φορτίου, που εκτοξέυθηκε το 2021 από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το ατύχημα συνέβη γιατί όταν η παλέτα μπήκε στη γήινη ατμόσφαιρα, το συγκεκριμένο κομμάτι δεν κάηκε όπως έπρεπε και επέζησε με αποτέλεσμα να μπει ατόφιο στην ατμόσφαιρα και να προκαλέσει ζημιά. Η οικογένεια ζητάει τώρα αποζημίωση από τη NASA για όλες τις ζημιές που υπέστη, συμπεριλαμβανομένων της μη ασφαλισμένης περιουσίας, της διακοπής της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, της συναισθηματικής οδύνης και των δαπανών που σχετίζονται με τη βοήθεια τρίτων.

Η Mica Nguyen Worthy, δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε πως “Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει το σοβαρό ζήτημα των διαστημικών σκουπιδιών λόγω της αύξησης της διαστημικής δραστηριότητας τα τελευταία χρόνια”.

https://www.e-radio.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.