Ο Ναδάλ αφήνει το Γουίμπλεντον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Ράφα Ναδάλ  δεν θα αγωνιστεί στο «Γουίμπλεντον» τον Ιούλιο προκειμένου να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που θα διεξαχθούν στα χωμάτινα γήπεδα του «Ρολάν Γκαρός», δήλωσε ο Ισπανός πρωταθλητής.

«Πιστεύουμε ότι το καλύτερο για το σώμα μου είναι να μην αλλάξω επιφάνεια και να συνεχίσω να παίζω στο χώμα μέχρι τότε. Γι’ αυτόν τον λόγο θα λείψω φέτος από το Γούιμπλεντον», είπε ο Ναδάλ.

Ο Ναδάλ, 14 φορές νικητής του «Ρολάν Γκαρός», απέχει πολύ από τα καλύτερά του μετά την επιστροφή του από τραυματισμούς και αποκλείστηκε από το γαλλικό τουρνουά στον πρώτο γύρο φέτος, χάνοντας από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο 38χρονος έχασε σχεδόν όλο το 2023 με πρόβλημα στο ισχίο και η επιστροφή του νωρίτερα φέτος καθυστέρησε λόγω ρήξης μυών, προτού μικρές ενοχλήσεις επηρεάσουν την προετοιμασία του.

«Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα μου στο Ρολάν Γκαρός με ρώτησαν για το καλοκαιρινό μου ημερολόγιο και έκτοτε κάνω προπόνηση στο χώμα. Ανακοινώθηκε χθες ότι θα παίξω στους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, τους τελευταίους μου Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο Ναδάλ.

«Λυπάμαι που δεν μπορώ να ζήσω φέτος την υπέροχη ατμόσφαιρα αυτού του εκπληκτικού  τουρνουά που θα είναι πάντα στην καρδιά μου και να είμαι με όλους τους Βρετανούς φιλάθλους που πάντα μου έδιναν μεγάλη υποστήριξη. Θα μου λείψετε όλοι», πρόσθεσε.

Ο Ναδάλ, ο οποίος κέρδισε ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο ατομικό το 2008 και ένα χρυσό στο διπλό το 2016, θα συνεργαστεί με τον Κάρλο Αλκαράθ για να παίξει στο διπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δύο φορές πρωταθλητής στο Γουίμπλεντον, ο Ναδάλ είπε ότι θα συνεχίσει την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες παίζοντας στο αγώνισμα χωμάτινου γηπέδου ATP 250 στο Μπάσταντ της Σουηδίας που θα διεξαχθεί από τις 15 Ιουλίου.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα διαρκέσουν από 26 Ιουλίου έως και 11 Αυγούστου.

 

ΑΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.