Υποβρύχιο Τitan: Ένας χρόνος από την τραγωδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τρισδιάστατο animation βίντεο δείχνει το τρομακτικό βάθος όπου χάθηκε το υποβρύχιο.

Έχει περάσει ένας χρόνος από την τραγική κατάρρευση του υποβρύχιου Titan κατά την κατάδυσης του προς το ναυάγιο του Τιτανικού, οδηγώντας στον θάνατο και τους πέντε επιβαίνοντες.

Ένα τρομακτικό βίντεο δείχνει πόσο βαθιά βυθίστηκε το υποβρύχιο Titan πριν συντριβεί από τις τεράστιες πιέσεις του νερού στο καταδικασμένο ταξίδι προς το ναυάγιο του Τιτανικού.

Το 3D animation, που δημιουργήθηκε από την ισπανική εταιρεία κινουμένων σχεδίων MetaBallStudios, δείχνει πώς είναι το τοπίο κατεβαίνοντας στα βάθη του ωκεανού μέσα από ένα ψηφιακό υποβρύχιο σκηνικό.

Καθώς κατεβαίνει, απεικονίζονται στο νερό τα ύψη εμβληματικών κτιρίων, όπως ο Πύργος του Άιφελ, το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Μπουρτζ Χαλίφα, το υψηλότερο κτίριο του κόσμου.

Αποκαλύπτει πως τα μνημεία αυτά, διάσημα για το ύψος τους, φαίνονται μικροσκοπικά μπροστά στο βάθος που βρίσκεται το κουφάρι του Τιτανικού.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το υποβρύχιο Titan – που διαχειρίζεται η αμερικανική εταιρεία OceanGate – ξεκίνησε την κατάδυση το πρωί της 18ης Ιουνίου 2023, αλλά κάθε επαφή με το μητρικό του πλοίο χάθηκε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Μετά από μια αγωνιώδη τετραήμερη έρευνα, ένα τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα (ROV) ανακάλυψε τα συντρίμμια του υποβρυχίου.

Και οι πέντε επιβαίνοντες – ο Σαχζάντα Νταούντ και ο 19χρονος γιος του Σουλεμάν, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο Γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρτζολέτ και ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate Στόκτον Ρας – πέθαναν ακαριαία όταν το υποβρύχιο Titan υπέστη «καταστροφική κατάρρευση», όπως αποφάνθηκαν οι αρχές.

Έναν χρόνο μετά οι έρευνες συνεχίζονται και το μυστήριο παραμένει για τις τελευταίες δραματικές στιγμές των επιβατών.

Μετά την τραγωδία του «Τίταν» o συνιδρυτής της εταιρείας έχει διαπλανητικά σχέδια.

Ισχυρίζεται ότι μπορεί να στείλει ανθρώπους στον πλανήτη  Αφροδίτη  με ασφάλεια μέχρι το 2050.

 

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.