Euro 2024, Ουγγαρία – Ελβετία 1-3: Καθάρισε με τριάρα και έκανε το βήμα πρόκρισης στους 16

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βήμα πρόκρισης στους 16 του Euro 2024 έκανε η Ελβετία. Οι ποδοσφαιριστές του Μουράτ Γιακίν επικράτησαν 3-1 της Ουγγαρίας στην πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

Ο Ντουά άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης, με τους Ελβετούς στη συνέχεια να αξιοποιούν την καλή τους εικόνα στο πρώτο μέρος και με ένα δεύτερο γκολ. Ο Έμπισερ με σουτ εκτός περιοχής στο 45′ έκανε το 2-0.

Η Ουγγαρία ανέβηκε στο δεύτερο 45λεπτο και κατάφερε να μειώσει με τον Βάργκα στο 66′, έπειτα από εκπληκτική ασίστ του Σόμποσλαϊ. Οι Μαγυάροι δεν κατάφεραν να ασκήσουν περαιτέρω πίεση και ο Εμπολό στο 90+3′ κλείδωσε τη νίκη για τους Ελβετούς.

Κάπως έτσι, η Ελβετία έπιασε την Γερμανία στους τρεις βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική η Ουγγαρία κοντράρεται με την οικοδέσποινα (19/6, 16:00), ενώ η Ελβετία αντιμετωπίζει την Σκωτία (19/6, 22:00).

Το ματς
Η Ελβετία από τη σέντρα του παιχνιδιού πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 10ο λεπτό ο Ρόλαντ Σαλάι έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία. Οι Ελβετοί δύο λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ. Ο Έμπισερ έβγαλε εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση στον Ντουά, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Γκουλάτσι και πλάσαρε εύστοχα. Αρχικά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ, αλλά το VAR διόρθωσε την απόφαση.

Στο 20′ η Ελβετία είχε νέα καλή στιγμή. Μετά από λάθος συνεννόηση του Κέρκεζ με τον Σάλαι, ο Βάργκας έκλεψε την μπάλα, αλλά με τον ώμο απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Ούγγρων. Η Ελβετία συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι και έτσι στο 45ο λεπτό, κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Έμπισερ πλάσαρε εκτός περιοχής με τα κατάλληλα φάλτσα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.

Η Ελβετία μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο μέρος. Ο Ντουά και ο Βάργκας απείλησαν στο 48′ και στο 54΄αντίστοιχα, ενώ στο 59′ ο Εντόι ήταν άστοχος με σουτ εκτός περιοχής. Η Ουγγαρία σταδιακά άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με την εικόνα της σταδιακά να βελτιώνεται.

Στο 63′ ο Βάργκα πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο και η μπάλα έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα οι Ούγγροι μείωσαν. Ο Σόμποζλαϊ έκανε την εξαιρετική σέντρα, ο Βάργκα νίκησε κατά κράτος τον Έμπισερ και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το γκολ.

Η Ουγγαρία ήταν σαφώς βελτιωμένη στο δεύτερο 45λεπτο, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία, που θα της φέρει το γκολ της ισοφάρισης. Όπως ήταν φυσικό, η Ελβετία βρήκε κενούς χώρους και κατάφερε να “κλειδώσει” το τρίποντο. Ο Εμπολό αξιοποίησε λάθος, πάτησε στην περιοχή και εκτέλεσε για το τελικό 3-1.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γουλάτσι, Λανγκ (46′ Μπόλα), Α. Ζαλάι (79′ Ντάρνταϊ), Φιόλα, Ορμπάν, Νάγκι (67′ Κλεϊνχέισλερ), Σομποζλάι, Κέρκεζ (79′ Άνταμ), Σέφερ, Βάργκα, Σαλάι
ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Βίντμερ (68′ Στεργίου), Ακάντζι, Φρόιλερ (86′ Σιέρο), Τζάκα, Ροντρίγκες, Βάργκας (74′ Εμπολό), Ντουά (68′ Αμντουνί), Εντόι (86′ Ρίντερ), Έμπισερ, Σερ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.