Τελετή παράδοσης – παραλαβής των κλειδιών του πρώην σχολείου και της οικίας Γεωργίου Παπανδρέου στο Καλέντζι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης παραλαβής των κλειδιών του πρώην σχολείου και οικίας Γεωργίου Παπανδρέου στο Καλέντζι Ερυμάνθου μετά και την ανακαίνιση του χώρου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που έγινε μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία «Thematic Tourism and Networks» με ακρωνύμιο «The Route_Net».

Ειδικότερα, σε μια απλή τελετή, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Παναγιώτη Παπαδόπουλο παρέδωσε τα κλειδιά στο Δήμαρχο Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρή.

«Μετά την ολοκλήρωση του έργου για την ανακαίνιση της οικίας, Γεωργίου Παπανδρέου και του παλαιού δημοτικού σχολείου ολοκληρωμένο κτιριακά σύμφωνα με τις σύγχρονες μουσειολογικές προδιαγραφές αποδίδεται στον Δήμο Ερυμάνθου και τους πολίτες του και τον καθιστά ένα ζωντανό κέντρο πολιτισμού. Η πατρογονική οικία του Γέρου της Δημοκρατίας πλήρως ανακαινισμένη μετατρέπεται σε σύγχρονο Μουσείο πολιτικής σκέψης και λαογραφίας», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.