Έντονη κριτική με ευθείες βολές κατά Μητσοτάκη από τον Μ. Σαλμά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ιδιαίτερα βαρύ κλίμα δημιούργησαν  στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας οι αιχμηρές τοποθετήσεις πολλών βουλευτών κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπως και οι έντονες επικρίσεις που διατυπώθηκαν για χειρισμούς του πρωθυπουργού και του επιτελείου του στο Μαξίμου.

«Ξένο σώμα» στη ΝΔ θεωρείται πλέον ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, ο οποίος εξαπέλυσε βολές  κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι «στήριξε τους λίγους εναντίον των πολλών» με επιλογές του και με την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση.

«Χτυπήσατε τη φοροδιαφυγή στα πετρέλαια;», ρώτησε ο κ. Σαλμάς απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό. «Κάνατε τίποτα για τους πολλούς; Δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς, γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια».

Ο πρωθυπουργός που πήρε αμέσως το λόγο του απάντησε: «Δεν θα δεχτώ τέτοιου είδους υπονοούμενα ότι εξυπηρετούμε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους. Στηρίζουμε τους πολλούς».

Η στάση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ενόχλησε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, ενώ προκάλεσε ερωτηματικά στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας ως προς τα κίνητρα και τις στοχεύσεις του. Στελέχη της ΝΔ εξέφραζαν την εκτίμηση ότι ο Μάριος Σαλμάς βρίσκεται ήδη στην “πόρτα εξόδου” από το κόμμα.

Κακλαμάνης: Διεύρυνση ναι, όχι ιδεολογική μετάλλαξη

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του  Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος μίλησε για «μετάλλαξη» του κόμματος και «πολιτικό στρουθοκαμηλισμό» σε σχέση με το μήνυμα της κάλπης και ζήτησε «επιστροφή στην ιδρυτική διακήρυξη» της ΝΔ.

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «την τελευταία πενταετία δεν έχει αλλάξει ούτε ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός». Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη είπε: «Κοροϊδεύετε τους βουλευτές ότι τους υπολογίζετε. Και οι μόνοι που δείχνουν αλαζονεία είναι οι εξωκοινοβουλευτικοί».

Αναφερόμενος στην πολιτική στρατηγική του κόμματος είπε ότι «είναι λάθος να θεωρούμε πως εάν η ΝΔ γίνει και λίγο ΠΑΣΟΚ και λίγο Ποτάμι, αυτό είναι καλό. Και ο πατέρας σας έκανε διεύρυνση, αλλά δεν έκανε ιδεολογική μετάλλαξη του πυρήνα της παράταξης».

Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Είμαστε στις ίδιες αρχές που η ιδρυτική μας διακήρυξη περιλαμβάνει  Γι’ αυτό πήραμε 41%. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι αυτός που δίδαξε τον πραγματισμό στην πολιτική».

https://www.zougla.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.