Δήμος Πατρέων: Ξεκινούν την Τρίτη 25 Ιουνίου οι Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

πό την Τρίτη 25 Ιουνίου οι Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων θα γεμίσουν από χαρούμενες παιδικές φωνές, χαρές και χαμόγελα.

Είναι η έναρξη της Α’ Κατασκηνωτικής περιόδου, κατά την οποία θα φιλοξενηθούν, εντελώς δωρεάν, 308 παιδιά (220 στην Κατασκήνωση της Πλαζ στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων και 88 στην Κατασκήνωση στα Ροΐτικα).

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει και για το Καλοκαίρι του 2024 το Πρόγραμμα των δωρεάν παιδικών κατασκηνώσεων που πρώτη ξεκίνησε προσφέροντας στα παιδιά της Πάτρας ένα μοναδικό για την Ελλάδα θεσμό, με τον οποίο, από το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα, χιλιάδες παιδιά απολαμβάνουν καθημερινά το παιχνίδι, τη θάλασσα, τον ήλιο, την άθληση, αποκτώντας ταυτόχρονα και πολύπλευρες γνώσεις.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επισκέφθηκε σήμερα (21/6) το πρωί, το χώρο της Κατασκήνωσης στην Πλαζ και συναντήθηκε με τους 65 εργαζόμενους που θα εργαστούν προσφέροντας υπηρεσίες για δύο μήνες στις Παιδικές Κατασκηνώσεις.

Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των παιδιών λέγοντας ότι η κάλυψη των αναγκών για παιχνίδι, μάθηση, δημιουργία και ό,τι άλλο χρειάζονται και πρέπει να απολαμβάνουν σήμερα, εν έτει 2024, τα παιδιά, είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.

Τόνισε ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκαλούν η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, η Δημοτική Αρχή προσφέρει και φέτος ανάσες δροσιάς αλλά και πλούτο γνώσεων στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών της πόλης και κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Νάνσυ Αγγελακοπούλου, ο Υπεύθυνος για το συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου, Γιώργος Μαγιάκης και εργαζόμενοι του ΚΟΔΗΠ.

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024

Έτοιμες να υποδεχτούν τα παιδιά είναι από σήμερα οι Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου διακοσμημένες με θεματικά στοιχεία που έχουν αναφορές στη φύση, στο νερό και στο παιδί και είναι δημιουργίες των εργαζομένων στο Καρναβαλικό Συνεργείο της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας.

Οι συνοδοί – ομαδάρχες και το εκπαιδευτικό προσωπικό των κατασκηνώσεων έκαναν επιμόρφωση με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας «Καλλίπολις» και με την κυρία Ελένη Αντωνακοπούλου υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.