Συγκίνηση… Ακτινολόγος μπήκε μαζί με εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πράξη που προσδίδει ανθρωπιά, ενσυναίσθηση και προκαλεί συγκίνηση. Η ακτινολόγος Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη εισήλθε στον αξονικό τομογράφο μαζί με ένα εγκαταλελειμμένο βρεφος.

Το βρέφος δεν είχε συνοδό για να το κρατήσει ακίνητο κατά τη διάρκεια της εξέτασης, και η ακτινολόγος αποφάσισε να το συνοδεύσει η ίδια.

Ο λόγος για την  Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη, ακτινολόγος στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα”.

Η πράξη της αποτελεί φωτεινό παράδειγμα του πόσο σημαντική είναι η ανθρωπιά στην ιατρική περίθαλψη και όχι μόνο.

Η ανάρτηση της ακτινολόγου
“Όταν δουλεύεις μέσα στο πόνο, όλα τα άλλα προβλήματα σου φαίνονται σαχλά και μαθαίνεις κάθε μέρα να χαμογελάς από καρδιάς!!

Η φωτογραφία είναι από εξέταση εγκαταλελειμμενου βρέφους δεν είχε συνοδό να το ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα από ενσυναίσθηση να το αφήσω με μια αποτυχημένη εξέταση στην αξονική τομογραφία.

Θεώρησα σωστό [τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη] να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε & η μητέρα του, αν δεν το είχε εγκαταλείψει, ένας Θεός ξέρει γιατί…!!

Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας .

Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας …και ότι αν δεν υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ό,τι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο“.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.