Σάμος: Σταμάτησαν οι έρευνες για τον 74χρονο Ολλανδό τουρίστα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σταμάτησανι, μετά από πέντε μέρες, και επίσημα οι έρευνες στις περιοχές Λιμνιώνα, Κλήμα, Άγιος Ιωάννης Ελεήμωνας, Αγία Κυριακή Μαραθοκάμπου, για την ανεύρεση του 74χρονου Ολλανδού τουρίστα, ο οποίος αγνοείται από την Κυριακή το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας, σχεδόν 40 βαθμούς Κελσίου, η Ελληνική Ομάδα διάσωσης, η ομάδα drone ΙΚΑΡΟΣ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ομάδα drone ΔΑΙΔΑΛΟΣ της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ο διασωστικός σκύλος Speedy της ΕΟΔ, καθώς και το ελικόπτερο του Frontex – για δύο μέρες, ερεύνησαν την περιοχή, δυστυχώς, χωρίς να βρεθεί κανένα ίχνος του. Οι έρευνες επεκτάθηκαν και στις γύρω περιοχές χωρίς, όμως, να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Ο 74χρονος είχε ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής από τον Λιμνιώνα για μία διαδρομή προς τον Άγιο Παντελεήμονα και την Αγία Κυριακή, βρέθηκε στις 2:00 το μεσημέρι στην περιοχή Κλήμα και από τότε αγνοείται. Σημειώνεται ότι κατά την εξαφάνισή του επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες στην περιοχή.

Σωστικά συνεργεία με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, της ΕΟΔ και εθελοντών “χτένισαν” σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα πιθανά σημεία χωρίς, όμως, να βρεθεί κάποιο στοιχείο που να ρίχνει φως στις έρευνες για τον 74χρονο Ολλανδό. Οι έρευνες επεκτάθηκαν και στη θαλάσσια περιοχή, στα ανοικτά από σκάφος του Λιμενικού, ενώ στην ακτογραμμή από το σκάφος Αlbatros της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – παράρτημα Σάμου.

https://www.zougla.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.