Πυρκαγιά στην Ύδρα: Εντοπίστηκαν ίχνη από κροτίδες στην παραλία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Ύδρα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κατακαίοντας 300 στρέμματα δάσους καθώς, όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, στελέχη της Πυροσβεστικής εντόπισαν σε ακτή δίπλα από τον όρμο Αγίου Νικολάου (εκεί είχε σταματήσει το «Περσεφόνη») ίχνη από κροτίδες καθώς και δύο μπουκάλια νερού που υποδεικνύουν την παρουσία ατόμων.

Ειδικότερα, τα ευρήματα ήρθαν στο φως έπειτα από έρευνα που έκαναν στην ακτή, κατόπιν εντολής εισαγγελέα, στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ). Οι ερευνητές έθεσαν στο μικροσκόπιό τους κάθε εκατοστό του χώρου και εντόπισαν ίχνη από κροτίδες που, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, προσδιορίστηκε από το διαμέτρημά τους ότι είναι τύπου Cobra. Πρόκειται για κροτίδες που προκαλούν ισχυρή έκρηξη, χρησιμοποιούνται κατά κόρον το Πάσχα και μπορούν να προκαλέσουν ακρωτηριασμό ή ακόμη και θάνατο.

Την ίδια ώρα μάρτυρας έχει καταθέσει στις Αρχές ανέφερε ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά άκουσε δυνατούς κρότους και παρατήρησε ένα μικρό σκαφάκι να κάνει δρομολόγια μεταξύ της ακτής και της θαλαμηγού που βρισκόταν στην περιοχή.

Το σενάριο λοιπόν που προκρίνεται με βάση τα νέα δεδομένα ως το πιο πιθανό είναι κάποιοι -πιθανόν- από το σκάφος να κατέβηκαν στην εν λόγω ακτή, να πυροδότησαν τις κροτίδες και αυτές με τη σειρά τους να προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.