Φωτιά στη Σέριφο: Εκκενώνεται το μισό νησί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (29/06/2024) στη Σέριφο με το 112 να έχει δώσει εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Ράμος, Λιβάδι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Λειβαδάκια στη Σέριφο και είναι δίπλα από το σπίτια. Στο νησί υπάρχει μόνο ένα πυροσβεστικό και είναι εξαιρετικά δύσβατη περιοχή εκεί που καίει.

Στην Σέριφο ήχησε το 112 αρχικά για εκκένωση των περιοχών Ράμος και Λιβάδι.

Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Ράμος & #Λιβάδι #Σερίφου απομακρυνθείτε προς #Σέριφο

«Ενεργοποίηση Πυρκαγιά στην Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος & Λιβάδι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Σέριφο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει το μήνυμα που έλαβαν κάτοικοι και τουρίστες του νησιού.

Στη συνέχεια ακολούθησε και άλλο μήνυμα με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι και τουρίστες που βρίσκονται στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι να απομακρυνθούν προς την Χώρα Σερίφου.

Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Κουταλάς #Γάνεμα #Βάγια & #Καλό_Αμπέλι #Σερίφου απομακρυνθείτε προς #Χώρα_Σερίφου μέσω #Κουταλά

Στο μεταξύ για δύσκολο και μεγάλο πύρινο μέτωπο έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης και τόνισε πως η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, είναι πάνω από τα Λιβαδάκια και κατευθύνεται σε βραχώδη έκταση στο βουνό.

Ακόμη τόνισε πως τα εναέρια μέσα θα ενισχυθούν και πως στο νησί πνέουν άνεμοι έντασης 9 μποφόρ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.