Σέριφος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά – Κάηκαν σπίτια και εκκλησίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπό μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στη Σέριφο.

Ενισχυμένες δυνάμεις από Σύρο και Πειραιά έχουν σπεύσει στο νησί, με 15 οχήματά και 34 πυροσβέστες καθώς ήταν σε εξέλιξη μεγαλη φωτιά, με το μέτωπο κάποια στιγμή να φτάνει και τα 15 χλμ. Μάλιστα έχουν καεί σπίτια, εκκλησίες και αποθήκες ενώ έχει ηχήσει 3 φορές συνολικά το 112 για να εκκενωθούν οικισμοί.

Ο δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης μίλησε στο MEGA για τις τελευταίες εξελίξεις.

«Η φωτιά είναι υπό έλεγχο, έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά σε όλα τα σημεία. Τώρα κάνουμε απλώς επιτήρηση. Όλη η νοτιοδυτική Σέριφος έχει καεί. Μιλάμε για μια έκταση όπου η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα. Καταφέραμε και ανακόψαμε την μια πλευρά του μετώπου, μας βοήθησε και ο άνεμος που την έσπρωχνε προς την καμένη έκταση, οπότε καταφέραμε να την σβήσουμε και εδώ, πάνω από την παραλία της Βαγιάς και από την πλευρά του Ράμμου, καταφέραμε και την σταματήσαμε», είπε αρχικά.

Δεν έχει γίνει απολογισμός, αλλά σίγουρα κάποιες κατοικίες έχουν υποστεί ζημίες σοβαρές, υπάρχουν αποθήκες γεμάτες με εμπορεύματα που έχουν καεί ολοσχερώς. Επίσης κάποια ξωκλήσια έχουν υποστεί φθορές. Υπήρξαν κάποιες μετακινήσεις ανθρώπων αλλά ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει. Δεν εχουμε εικόνα για την προέλευση της φωτιάς. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, ήταν πολύ ισχυροί οι άνεμοι. Οι δυνάμεις επιτηρούν σε όλα τα σημεία. Μου είπαν από το υπουργείο ότι σε λίγο θα ξεκινήσουν κάποια ελικόπτερα που θα κάνουν στοχευμένη κατάσβεση», συμπλήρωσε ο κ. Ρεβίνθης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.