Λυκουρέζος: Κακώς ασκήθηκε στον Λύτρα δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα μίλησε χθες το πρωί στον ΑΝΤ1, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε ότι κακώς ασκήθηκε δίωξη για σκοπούμενη σωματική βλάβη και τόνισε ότι η παρέμβαση του Αρείου Πάγου ήταν άστοχη.

Χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είπε στον ΑΝΤ1: «Αυτές τις ημέρες διάβασα με πολλή προσοχή την ιατροδικαστική έκθεση κι όλα τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο είτε σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο κι έχω να κάνω -πιστεύω- μία σοβαρή επισήμανση. Εδώ ασκήθηκε δίωξη για κακουργηματική σωματική σκοπούμενη βλάβη. Θέλω να πω και πιστεύω ότι δεν κάνω λάθος, ότι κακώς ασκήθηκε δίωξη και ο κόσμος δεν το ξέρουν» και ανέλυσε το άρθρο 310 του ποινικού κώδικα λέγοντας πως, σύμφωνα με αυτό «η βαριά σωματική βλάβη υπάρχει ιδίως αν η πράξη προξένησε στον παθόντα κίνδυνο ζωής ή βαριά και μακρόχρονη αρρώστια ή σοβαρό ακρωτηριασμό ή αναπηρία ή μόνιμη παραμόρφωση ή τον εμπόδισε σημαντικά να χρησιμοποιεί για πολύ χρόνο το σώμα ή τη διάνοιά του. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Αλλιώς έχουμε την επικίνδυνη σωματική βλάβη».

«Έχω την εντύπωση ότι η δίωξη για κακούργημα είναι εσφαλμένη. Δε μπορώ όμως να ξέρω το γιατί. Αναμφισβήτητα καταδικάζω τον άγριο ξυλοδαρμό απερίφραστα. Υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης αλλά όπως ξέρεις, καμία δικαστική κρίση εισαγγελέως ή ανακριτή δε θα έπρεπε να επηρεάζεται από την κοινή γνώμη» τόνισε ξανά λίγο αργότερα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

protothema.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.