Το Λιμενικό απέτρεψε αγοραπωλησία παιδιού στον Πειραιά! «Δεν είναι ασφαλές στο Αττικόν», λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απίστευτο περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά με το Λιμενικό να αποτρέπει την τελευταία στιγμή την αγοραπωλησία ενός αγοριού 3,5 ετών σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Το αγοράκι 3,5 ετών αγνώστων στοιχείων μεταφέρθηκε από το Λιμενικό με εντολή εισαγγελέα στο Νοσοκομείο «Αττικόν» το πρωί της Τετάρτης (26/06), όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) βρέθηκε από άνδρες του Λιμενικού στο λιμάνι του Πειραιά μαζί με τη γιαγιά του, ενώ όπως αποδείχθηκε προοριζόταν για αγοραπωλησία.

«Πολύ σωστά για τη προστασία του παιδιού έδρασε το Λιμενικό», σχολιάζει ο Μιχάλης Γιαννάκος και προσθέτει, πως η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικόν» δεν είναι ασφαλές περιβάλλον για το παιδάκι.

«Είναι η Παιδιατρική κλινική του Αττικού νοσοκομείου για πάρκινγκ και φύλαξη παιδιών με εισαγγελική εντολή; Εάν δεν ληφθούν μέτρα, το παιδί αυτό θα παραμείνει επί μήνες στο Αττικόν. Ποιος θα το φυλάει; Εάν το κλέψουν ποιος θα διωχθεί ποινικά;».

Η παιδιατρική κλινική του Αττικού Νοσοκομείου σήμερα νοσηλεύει 20 παιδιά, πολλά εξ αυτών με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας ή μετά από σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις. Σε κάθε βάρδια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν δύο νοσηλευτές.

«Τι να πρωτοκάνουν; Τα παιδιά με εισαγγελική εντολή θα πρέπει να φιλοξενούνται σε προνοιακές μονάδες και όχι τα νοσοκομεία. Εκεί και μόνο υλοποιούνται προγράμματα υιοθεσίας, αναδοχής και κοινωνικής επανένταξης», καταλήγει ο Μ. Γιαννάκος.

atropedia.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.