Φωτιά σε Μεγαλόπολη, Αργολίδα και Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου: Μηνύματα από το 112, εκκενώνονται περιοχές – Που αλλού καίνε «μέτωπα»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρά τις προειδοποιήσεις των Αρχών και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το πρωί της Παρασκευής (21.6.2024) πολλές είναι οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η επέμβαση της Πυροσβεστικής είναι άμεση και οι πυρκαγιές περιορίζονται γρήγορα πριν προλάβουν να ενισχυθούν από τους ισχυρούς ανέμους.

Η Αττική βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς και σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το επίπεδο συναγερμού βρίσκεται στο ανώτατο, δηλαδή στο 5. Την ίδια ώρα, ο κίνδυνος φωτιάς είναι πολύ υψηλός για πέντε περιφέρειες της χώρας με την Πυροσβεστική να αντιμετωπίζει με ταχύτητα τις πυρκαγιές.

Τα δύο μεγαλύτερα μέτωπα φωτιάς που αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η πυροσβεστική είναι στην Αργολίδα και στην Αρκαδία, ενώ την ίδια ώρα φωτιά έχει ξεσπάσει στο Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου και στην Κεφαλονιά.

Στο Μαύρο Λιθάρι, όπου η φωτιά καίει κοντά σε σπίτια, πάνω στη Λεωφόρο Σουνίου, επιχειρούν 39 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 9 οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ήχησε ξανά το 112, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να κατευθυνθούν προς Γλυφάδα.

Επίσης, «μέτωπα» έχουν ξεσπάσει σε Δροσοπηγή Κορινθίας και Μαστραντώνη Αχαΐας, όπου και εκεί ήχησε το 112.

Στην Αργολίδα, η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στην περιοχή Λύρκεια και καίει δασική έκταση. Για τη φωτιά ενεργοποιήθηκε και μήνυμα του 112 και αναφέρει πως πρόκειται για δασική πυρκαγιά και καλεί τους κατοίκους Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο να απομακρυνθούν προς Λύρκεια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 16 οχήματα, ενώ από αέρος δρουν 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Στην Αρκαδία, η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στην Μεγαλόπολη και στο σημείο επιχειρούν 13 οχήματα με 51 πυροσβέστες και 3 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Για την φωτιά στη Μεγαλόπολη ήχησε και το 112 για τους κατοίκους του Χωρέμη, ζητώντας τους να απομακρυνθούν προς την περιοχή Βελιγοστή.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και από το πρωί όλη η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Λίγο πριν τη 1 φωτιά ξέσπασε στην Κερατέα στον οικισμό Φέριζα. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση σε οικόπεδα και στο σημείο δρουν 10 οχήματα με 25 πυροσβέστες.

Η συγκεκριμένη φωτιά δεν φαίνεται να εμπνέει σοβαρή ανησυχία.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για σήμερα προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική θέτοντας τον νομό σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5), πλην των Κυθήρων.

Την ίδια ώρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) ισχύει για τις παρακάτω περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κυθήρων)
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.