Απόστολος Λύτρας: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη – Δεν υπάρχει διαδικασία για να ανατραπεί η απόφαση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οριστική είναι η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως που έκριναν ότι ο Απόστολος Λύτρας θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Νομικοί κύκλοι εξηγούν στο protothema.gr ότι παρά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου δεν υπάρχει κανένα ένδικο μέσο για να ανατραπεί η απόφαση ώστε να κριθεί προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος.

Ως εκ τούτου, ο κ. Λύτρας θα παραμείνει ελεύθερος έως ότου διεξαχθεί η δίκη.

Σε τι αφορά η παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Νωρίτερα, με άμεση παρέμβαση, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα όσο και η εισαγγελέας του δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειες στο στάδιο της προδικασίας στην υπόθεση.

Η έρευνα ζητήθηκε καθώς ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος, αν και κατηγορείται για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

Ωστόσο, η παρέμβαση δεν αφορά στο κακούργημα για το οποίο διώκεται ο κ. Λύτρας, αλλά στο εάν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος της ανακρίτριας και της εισαγγελέως που αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος ο δικηγόρος με περιοριστικούς όρους παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα του αδικήματος που του αποδόθηκε και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης που καθ’ ομολογίαν τέλεσε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.