Τζάκομο Πουτσίνι: Η «Τόσκα» καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η πρεμιέρα της Τόσκας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στο Ηρώδειο, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από το ενθουσιώδες κοινό που γέμισε ασφυκτικά το ρωμαϊκό Ωδείο. Η συγκλονιστική όπερα του Τζάκομο Πουτσίνι, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα και αναβίωση σκηνοθεσίας Κατερίνας Πετσατώδη, είναι η πρώτη φετινή καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με την οποία άνοιξε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024.
Η συναρπαστική παραγωγή του Ούγκο ντε Άνα με τα εντυπωσιακά σκηνικά, τα κοστούμια εποχής και τις κινηματογραφικές προβολές –η οποία ενθουσίασε το κοινό– είναι συνεπής στο πνεύμα του συνθέτη και στο ιστορικό πλαίσιο στο οποίο αναφέρεται το λιμπρέτο.

Οι χιλιάδες θεατές επιβράβευσαν όλους τους πρωταγωνιστές με θερμότατο χειροκρότημα, τόσο στο φινάλε όσο και κατά τη διάρκεια της παράστασης. Η διεθνώς καταξιωμένη Ρωσίδα υψίφωνος Γεβγκένια Μουραβιέβα έπλασε μια ευαίσθητη όσο και σπαρακτική Φλόρια Τόσκα.

Ο διακεκριμένος Ιταλός τενόρος Ρικκάρντο Μάσσι ερμήνευσε με μεγάλη ευαισθησία τον Μάριο Καβαραντόσσι, ενώ ο κορυφαίος Έλληνας βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος παρουσίασε έναν σκληρό, διεστραμμένο Βαρόνο Σκάρπια. Στον ρόλο του Τσέζαρε Αντζελόττι ο Τάσος Αποστόλου, του Νεωκόρου ο Πέτρος Μαγουλάς, του Σαρρόνε και του Δεσμοφύλακα o Βαγγέλης Μανιάτης, του Σπολέττα ο Γιάννης Καλύβας και του Βοσκού η Εβίτα Χιώτη.

Ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός και η Ορχήστρα της ΕΛΣ αποθεώθηκαν από το κοινό για τη σπάνιας ευαισθησίας ερμηνεία της αριστουργηματικής μουσικής του Πουτσίνι. Τη Χορωδία της ΕΛΣ διεύθυνε ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος και την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ η Κωνσταντίνα Πιτσιάκου.
Ακολουθούν παραστάσεις στις 2, 4, 6 και 11 Ιουνίου. Διαθέσιμα εισιτήρια υπάρχουν μόνο για την παράσταση της 4ης Ιουνίου, η οποία προστέθηκε μετά την εξάντληση των εισιτηρίων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.