Αθηνά Μαξίμου: Άνδρες δέχονται ενδοοικογενειακή βία και δεν το λένε, γιατί νιώθουν ότι χάνουν τον ανδρισμό τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H Αθηνά Μαξίμου έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και την επαγγελματική της πορεία.

Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Δύο στις Δέκα» και αρχικά, ανέφερε: «Αυτό που αλλάζει είναι ότι τα πράγματα λέγονται κι είναι ένα σημαντικό βήμα για να μετακινηθεί όλο αυτό που λέγεται “βία”».

Στη συνέχεια, τόνισε πως όχι μόνο γυναίκες, αλλά και πολλοί άνδρες υφίστανται βία και δεν τολμούν να μιλήσουν. «Νομίζω ότι αυτό δεν έχει να κάνει με τα φύλα, αλλά με τους ανθρώπους γενικότερα. Ξέρω και άντρες που δέχονται ενδοοικογενειακή βία. Αλλά είναι πιο δύσκολο να το ομολογήσει, γιατί νιώθει ότι χάνει τον ανδρισμό του. Για εμάς τις γυναίκες ακόμη και ο τρόπος που τίθενται τα πράγματα, εμφανιζόμαστε σαν αδύναμο φύλο. Δεν υπάρχει αδύναμο φύλο, αλλά έτσι έχουμε μεγαλώσει», σημείωσε.

Η Αθηνά Μαξίμου μίλησε επίσης, για την πατριαρχία. «Δίνουμε αυτό το στίγμα της πατριαρχίας, που πρέπει κάπως να το πολεμήσουμε. Το πέπλο προστασίας, που μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος είναι να έχει ανθρώπους που τον αγαπάνε. Να έχει ανθρώπους που τους νοιάζονται και τους αγαπάνε. Δεν έχει να κάνει με το φύλο. Η προστασία έγκειται σε αυτό», εξήγησε.

Αναφορικά με τη σχέση της με τον Αιμίλιο Χειλάκη, η ηθοποιός δήλωσε: «Με τον Αιμίλιο είμαστε δύο άνθρωποι που δεν είμαστε ανταγωνιστικοί. Για εμάς το όμορφο είναι ότι θαυμάζουμε τους συναδέλφους μας. Εγώ έτσι ξεκίνησα. Ξεκίνησα να κάνω θέατρο, γιατί έβλεπα παραστάσεις κι έβλεπα ανθρώπους, όπως τον Μιχαλακόπουλο κι είπα μέσα μου “θέλω να γίνω σαν αυτόν”. Δαεν ήταν ότι ήθελα να γίνω καλύτερη ή να εξαφανίσω κάποιον δίπλα μου. Αυτή είναι η εξυπνάδα ενός ανθρώπου. Τι να δείξεις άμα δεν θαυμάζεις κάποιον; Αν δεν θαυμάζεις, δεν μπορείς να προχωρήσεις».

Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της «αυτοτιμωρίας». «Η τιμωρία είναι κάτι που έκανα παλιά στον εαυτό μου. Πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι τόσο μπορούσε εκείνη τη στιγμή, τόσο έκανε. Πρέπει να κάνει την κατάλληλη επεξεργασία, όχι να τιμωρεί τον εαυτό του. Τι προκάλεσε αυτή την ηττοπάθεια; Χρειάζεται επεξεργασία, να αφουγκράζεται τους ανθρώπους και κυρίως τον εαυτό του», είπε κλείνοντας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.