Όνειρο οι διακοπές για τον έλληνα – Έναν μισθό χρειάζεται μια οικογένεια – Πανάκριβα τα ακτοπλοϊκά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έναν ολόκληρο μισθό καλούνται να δώσουν οι Έλληνες για να πάνε ταξίδι σε κάποιο ελληνικό νησί το καλοκαίρι. Σύμφωνα μάλιστα με τους τουριστικούς πράκτορες, συμφέρει καλύτερα μια οικογένεια να επιλέξει ένα πακέτο διακοπές με τουριστικό γραφείο παρά να κλείσει μόνη της διαμονή.

Είναι χαρακτηριστικό της ακρίβειας που επικρατεί ότι ακόμη και ένα ταξίδι σε έναν προορισμό τριών ωρών είναι απαγορευτικό για την τσέπη μιας μέσης οικογένειας, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το MEGA.

Στα ύψη τα ακτοπλοϊκά

Γονείς με δύο παιδιά έως 10 ετών για να ταξιδέψει αρχές Ιουλίου, από τον Πειραιά μέχρι την Πάρο μαζί με αυτοκίνητο, θα χρειαστεί να καταβάλλει 530 ευρώ, ενώ αν τα παιδιά είναι άνω των 10 ετών το κόστος φτάνει τα 632 ευρώ. Από το λιμάνι της Ραφήνας για την Τήνο η ίδια οικογένεια με παιδιά άνω των 10 ετών θα πληρώσει 414 ευρώ, ενώ για ένα ζευγάρι με μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού το κόστος φτάνει τα 200 ευρώ.

«Πλέον για μια μέση ελληνική οικογένεια τα περισσότερα όμορφα νησιά των Κυκλάδων είναι απροσπέλαστα, η κυβέρνηση θα πρέπει να σκύψει και στο συγκεκριμένο θέμα για να μπορέσουν οι τιμές να διατηρηθούν ή να μειωθούν», επεσήμανε τουριστικός πράκτορας.

Νέες ανατιμήσεις μέσα στο καλοκαίρι προβλέπουν οι φορείς της αγοράς

Σοκαριστική είναι η τιμή των ναύλων αν η οικογένεια επιλέξει τη μακρινή Ρόδο, ένα ταξίδι 18 ωρών, οπότε θα χρειαστεί καμπίνα. Μαζί με το αυτοκίνητο το κόστος του ταξιδιού μετ’ επιστροφής εκτινάσσεται στα 1.014 ευρώ, σχεδόν διακόσια ευρώ πάνω από τον κατώτατο μισθό.

Ο πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Κρήτης ανέφερε: «Τα ακτοπλοϊκά εισηγήτρια πήραν μεγάλη αύξηση το ’22 με την αύξηση των καυσίμων που έφτασε το 40%. Αυτή η αύξηση δεν έφυγε, έμεινε».

Αντίστοιχα για τη Λήμνο από το λιμάνι του Λαυρίου, ένα ταξίδι εννέα ωρών, το κόστος της οικογένειας με αυτοκίνητο και με παιδιά μικρότερα των 10 ετών, στην οικονομική θέση είναι 346 ευρώ, με τα μεγαλύτερα παιδιά 403 ευρώ. Στην περίπτωση, δε, που επιλέξουν καμπίνα το κόστος φτάνει στα 755,40ευρώ. Φορείς της αγοράς πάντως δεν αποκλείουν να υπάρξουν και νέες ανατιμήσεις μέσα στο καλοκαίρι.

https://www.newsbomb.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.