Εύστοχο σχόλιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο γνωστός Πατρινός συνδικαλιστής Δημήτρης Καραγεωργόπουλος σχολίασε εύστοχα το θέμα που συζητούν άπαντες, με το βουλευτή της ΝΔ Γ. Καλλιάνο:

Πολλοί ανεβάζουν βίντεο με το βουλευτή του Κυβερνώντος κόμματος Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ να διηγείται με πόνο ψυχής την περιπέτεια του πατέρα του, σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο. Το Αττικό για την ακρίβεια. Ο ίδιος και η οικογένεια του φαίνεται να βιώνουν μια κατάσταση που, σύμφωνα με τις περιγραφές, μοιάζει με αδιαφορία των θεραπόντων ιατρών για τον 78χρονο πατέρα του. Ο πατέρας του τελικά, παρά τις εκκλήσεις του ίδιου του βουλευτή και του ιδιώτη ιατρού αδερφού του, δεν εισήχθη νωρίτερα σε ΜΕΘ ή έστω σε ΜΑΦ, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει αποκορεσμό και να διασωληνωθεί όταν τα πράγματα είχαν φτάσει στο απροχώρητο.
Η κατάσταση που περιγράφει ο κύριος Καλλιάνος -ο οποίος έχει τη συμπάθεια όλων μας- είναι η εικόνα ενός αποσαρθρωμένου και βαριά νοσούντος ΕΣΥ. Θεωρώ λάθος την προσωποποίηση του προβλήματος στους θεράποντες ιατρούς. Ένα τέτοιο βίωμα συνιστά καθημερινότητα για εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς και τις οικογένειες τους. Αυτό το «Γολγοθά» τον έχουν περάσει, τον περνούν και θα τον περνούν, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, όσοι είχαν, έχουν και θα έχουν την ατυχία να ασθενήσουν.
Αντί λοιπόν όρκων εκδίκησης για τους «κακούς» γιατρούς, που στην πραγματικότητα, ως όλα δείχνουν, έκαναν τη λεγόμενη «διαλογή» στο ποιος θα προηγηθεί στο σύστημα για ένταξη σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ, καθησυχάζοντάς σας ότι «όλα θα πάνε καλά», είναι προτιμητέο να στραφεί αυτή η αντίδραση αλλού. Στις ασκούμενες πολιτικές που ξηλώνουν και υπονομεύουν εδώ και χρόνια το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Να διεκδικήσετε αγαπητέ Γιάννη επιπλέον πόρους για την αύξηση των κρεβατιών σε ΜΕΘ και ΜΑΦ, για την πληρωμή των ατελείωτων διπλοβαρδιών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για την αύξηση των μισθών τους σε Ευρωπαϊκά επίπεδα ώστε να προσελκύουμε τους καλύτερους επιστήμονες, την προκήρυξη των απαιτούμενων προσλήψεων για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.
Αγαπητέ Γιάννη, υπάρχουν και επίορκοι και αδιάφοροι δε λέω. Υπάρχουν όμως και οι πολλοί, που εκ των συνθηκών εξαναγκάζονται να ασκήσουν με πλημμέλεια τα καθήκοντα τους. Συνθήκες που δημιουργούν οι αποφάσεις όλων όσοι ασκούν τη νομοθετική εξουσία. Σκέψου και προβληματίσου λίγο όταν όλα περάσουν.
Πάντα με συμπάθεια και ευχές για γρήγορη ανάρρωση στον πατέρα σου.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.