Ολυμπιακός: Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ για τον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το σχέδιο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στους “8” του Conference League κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Δύο εβδομάδες μετά την νίκη του Ολυμπιακού στη Βουδαπέστη και την πρόκριση εις βάρος της Φερεντσβάρος, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ετοιμάζεται να εφαρμόσει το ίδιο πλάνο κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ την Πέμπτη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (7/3, 19:45, Cosmote Sport 3HD, Live Match Center από το SPORT24), στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των 16 του Conference League.

Μάλιστα ο Βάσκος τεχνικός πέρα από το ίδιο σχηματισμό (4-3-3) προσανατολίζεται να ξεκινήσει το παιχνίδι με τα ίδια πρόσωπα. Δηλαδή, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρόντινεϊ δεξιά στην άμυνα, τον Ορτέγκα αριστερά, τον Κάρμο και τον Ρέτσο στα στόπερ, τους Έσε, Τσικίνιο και Όρτα στα χαφ και τους Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Κααμπί στην επίθεση.

Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο Μασούρας, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορούν να έρθουν από τον πάγκο δίνοντας βοήθειες στην επίθεση και στα χαφ ο Γιόβετιτς, ο Ελ Αραμπί και ο Ιμπόρα.

Η τρίτη ομάδα που θα κερδίσει τη Μακάμπι

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός θέλει να γίνει η τρίτη ομάδα στη σεζόν που θα κερδίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ισραηλινή ομάδα σε 38 αγώνες μέσα στην περίοδο μετράει μόλις τρεις ήττες, τις δύο από τη Μακάμπι Χάιφα στο πρωτάθλημα (0-1, 0-2) και τη μία από τη Γάνδη στην Ευρώπη (0-2).

Σε 12 αγώνες στα προκριματικά και στη φάση των ομίλων του Conference League, η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε συγκομιδή εννέα νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Η ισραηλινή ομάδα αντιμετώπισε τις Πετροκάμπ (3-0, 2-0), ΑΕΚ Λάρνακας (1-1, 1-0), Τσέλιε (4-1, 1-1), Μπρέινταμπλικ (3-2, 2-1), Γάνδη (0-2, 3-1) και Ζόρια (3-2, 3-1).

Το κοινό στοιχείο στις τρεις ήττες της Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν ότι δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στη Γάνδη (0-2) και στη Μακάμπι Χάιφα (0-1, 0-2). Και αν με την βελγική ομάδα η ήττα ήταν πριν από πέντε μήνες, στις 5 Οκτωβρίου 2023, οι δύο ήττες από την Μακάμπι Χάιφα ήταν μέσα στο 2024, στις 10 Ιανουαρίου και στις 5 Φεβρουαρίου.

Η τελευταία προηγήθηκε νωρίς σκορ, με τον Ραφαέλοβ (12′) στο εκτός έδρας παιχνίδι και με τους Σίμιτς (3′) και Νταβίντ (22′) στο εντός έδρας ματς. Ίσως αυτός να είναι ο “οδηγός” για τον Ολυμπιακό προκειμένου να πάρει τη νίκη εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Conference League.

https://www.sport24.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.