Στο εδώλιο η πρώην Εισαγγελέας που …εξαφάνισε δικογραφίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων αναμένεται να εκδικαστεί η πολύκροτη υπόθεση της τέως Εισαγγελέως Πρωτοδικών και προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρίας Τατάκη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή κατά συρροή από υπάλληλο.

Πρόκειται για τη γνωστή στο πανελλήνιο υπόθεση της αφαίρεσης από την τέως δικαστική λειτουργό χιλιάδων δικογραφιών από την υπηρεσία της με αποτέλεσμα την παραγραφή χιλιάδων αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Να θυμίσουμε ότι 1000 περίπου από τις παραπάνω δικογραφίες έτοιμες, καθ΄ ομολογίαν της, για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της στον Γαρούνα Κέρκυρας, ενώ άλλες στην οικία της ίδιας της τ. Εισαγγελέως. Επίσης, ότι ακόμα και σήμερα αγνοείται η τύχη 156 δικογραφιών. Η παραπάνω κατηγορούμενη με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας. Μαζί με αυτήν, συγκατηγορούμενη είναι και η τ. αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της ως άνω υπηρεσίας Ελένη Ρέγγη για συνέργεια στη παραπάνω κακουργηματική πράξη. Η δίκη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού χαρακτηρίζεται κι από μία άλλη ιδιαιτερότητα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν έχουν κληθεί ποτέ για εξέταση από τον τότε Ειδικό Εφέτη Ανακριτή Κέρκυρας κι επομένως δεν θα κληθούν στο δικαστήριο οι παθόντες στις παραπάνω παραγεγραμμένες υποθέσεις.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.