Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή στον εκπαιδευτικό που άσκησε βία κατά μαθητών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο ο καθηγητής που είχε συλληφθεί για άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας σε μαθητές του στα Χανιά.

Ο καθηγητής έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς έχει εμπλακεί σε επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας

Τον εκπαιδευτικό, η υπόθεση του οποίου εκδικάστηκε στο Αυτόφωρο, είχαν καταγγείλει γονείς των παιδιών.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του cretalive.gr, του επιβλήθηκε η ποινή των 12 μηνών φυλάκισης με αναστολή, αλλά και ο όρος της υποχρεωτικής παρακολούθησης προγράμματος συμβουλευτικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο 62χρονος καθηγητής σε Γυμνάσιο στην περιοχή των Χανίων είχε κατηγορηθεί για σωματική βλάβη αδύναμων προσώπων, παράνομη βία και απειλή κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τη ίδια πηγή, για την υπόθεση του καθηγητή είχαν καταθέσει η διευθύντρια του σχολείου στο οποίο υπηρετεί καθώς και μία ψυχολόγος οι οποίες είχαν παραδεχτεί ότι του είχαν γίνει συστάσεις.

Γνώριμος στις Αρχές

Ο άνδρας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς έχει εμπλακεί σε επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και υπόθεση κατοχής αρχαίων.

Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 αφού εντοπίστηκαν στην κατοχή του κάποια από τα απολιθώματα βάδισης προγόνου του ανθρώπου ηλικίας 5,7 εκ. ετών, που είχαν κλαπεί από τον Τράχηλο Κισσάμου.

Επίσης, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε και στο παρελθόν βιαιοπραγήσει εις βάρος μαθήτριας, για να ζητήσει στη συνέχεια συγνώμη από τους γονείς της αλλά και από τη διευθύντρια, σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων.

https://www.in.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.