Μαρία Καρυστιανού: Όλος ο φάκελος των Τεμπών στα χέρια της Ευρωπαίας εισαγγελέως

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για τις εξελίξεις σχετικά με την απόδοση δικαιοσύνης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις μελλοντικές ενέργειες των συγγενών των θυμάτων μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Καρυστιανού, μετά το αίτημα στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

Για τη χθεσινή (18/03) παρουσία του συλλόγου στο Ευρωκοινοβούλιο και την κατάθεση αναφοράς στην σχετική επιτροπή, η Μαρία Καρυστιανού είπε στον ΑΝΤ1: «Όλα τα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου στάθηκαν στο πλευρό μας. Θέλαμε να παραμείνει ανοιχτή η καταγγελία. Ζητήσαμε να μας παραπέμψουν σε δυο επιτροπές».

 

«Επίσης θέλουμε να εξετάσει το θέμα σχετικά με τις παρεμβάσεις και τις παραλείψεις, αυτό είναι που μας καίει. Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Στην Ελλάδα δεν μας επιτρέπεται να τους τιμωρήσουμε», συμπλήρωσε.

«Το θέμα μας δεν είναι κομματικό, στο θέμα της απαξίωσης δεν μπορεί να υπάρχει κάτι κομματικό. Για ποιο λόγο η επιτροπή δεν έκανε την δουλειά της να ζητήσει εξηγήσεις από τους πολιτικά υπεύθυνους; Όλο το βάρος έχει πέσει σε δύο υπαλλήλους ενώ δεν φταίνε μόνο αυτοί» είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την Μαρία Καρυστιανού, «η Ευρώπη μπορεί να ζητήσει από τους Έλληνες δικαστές να κάνουν την δουλειά τους».

Για τις επόμενες ενέργειες από τους συγγενείς των θυμάτων είπε πως «θα ετοιμάσουμε έναν ογκωδέστατο φάκελο και θα τον παραδώσουμε στην Ευρωπαία εισαγγελέα».

Η Μαρία Καρυστιανού μίλησε επίσης για τις 1.350.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί στο ψήφισμα: «Το τραγικό του θέματος είναι ποια η ανταπόκριση της Ελλάδας στις υπογραφές που συγκεντρώθηκαν. Είναι ένα επιπλέον όπλο οι υπογραφές για εμάς για τις επόμενες κινήσεις μας».

«Εγώ από την αρχή μιλούσα για χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Το μόνο που μου έκανε εντύπωση είναι πως οι βουλευτές, παρόλο που υπάρχουν τόσα στοιχεία, συνεχίζουν να επιμένουν στην προσπάθεια συγκάλυψης», υπογράμμισε.

«Ελπίζω στο ψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση να αλλάξουν κάποια πράγματα. Έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη, για βοήθεια συνεχίζουμε μόνοι μας την έρευνά μας», είπε η Μαρία Καρυστιανού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.