Πάτρα: ‘’Η κωμωδία ενός… ιδανικού αυτόχειρα!‘’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η  Θεατρική ομάδα ‘’από κοινού ‘’ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας και το Πολύεδρο, σας προσκαλούν στην εκδήλωση  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 20:00, για την παρουσίαση της φετινής παραγωγής της ομάδας με το έργο:  ‘’η κωμωδία ενός… ιδανικού αυτόχειρα !‘’ σε  διασκευή  Φώτη Λάζαρη, πάνω στο  κείμενο του Νικολάι  Έρτμαν  ‘’ο Αυτόχειρ!’’.

Θα μιλήσουν: η Μαρία Δαλαμήτρου , εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας/ Διδάκτωρ Λογοτεχνίας Essex University και μέλος της θεατρικής ομάδας ,με θέμα ‘’ η Ζωή,   Μια Μελέτη Θανάτου: Λογοτεχνία και Αυτοχειρία’’

και   ο Φώτης Λάζαρης, εκπαιδευτικός ,  σκηνοθέτης της παράστασης  με θέμα ‘’ Τι είναι η κοινωνία, μια φάμπρικα που βγάζει συνθήματα;’’

Την παρουσίαση του έργου  θα πλαισιώσουν , μουσικές και τραγούδια που ερμηνεύει η μουσικός Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου σε συνδυασμό με αποσπάσματα από το έργο,  που θα παιχτούν ανάμεσα στους θεατές  από όλο τον  θίασο.  Ποιήματα του  Κ.Γ. Καρυωτάκη  θα ερμηνεύσουν η Μαίρη Σιδηρά , η Ελένη Σιγαλού και ο Φώτης Λάζαρης.

Συντελεστές της παράστασης:

Διασκευή, μουσική επιμέλεια  ,σκηνοθεσία:  Φώτης Λάζαρης
Κοστούμια: ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.
Ενδυματολόγος : Λαμπρινή Αναγνώστου
Για το ‘’τραγούδι της τραπεζαρίας’’, μουσική σύνθεση- διασκευή:  Γιώργος Τριανταφύλλου. Ερμηνεύει η  Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου.
Κατασκευή σκηνικών: Χρήστος Σιάχος, Γιώργος Ντάφλος, Αγγελική  Βασιλείου , Χορμόβας Πέτρος, Eno Shkodrani.
Φροντιστήριο:  Αγγελική Βασιλείου, Μαρία Γιαννοπούλου,  Μαρία Φωτίου.
Φωτισμός:  Γιώργος Διονυσόπουλος, Θόδωρος    Παναγιωτόπουλος , Βασίλης Βανταράκης
Ήχος:  Βασίλης Λάππας
Κομμώσεις – μακιγιάζ  Αγγελίνα Βγενοπούλου
Φωτογραφία : Βασίλης Λάγιος

Διανομή ( με τη σειρά που εμφανίζονται): Άγγελος Μπουμπούλης, Μαρία Δαλαμήτρου, Νόρα Μαυροειδή ,  Φώτης Λάζαρης, Όλγα Κάνιστρα, Στέφανος Στάθης, Ελένη Νταή, Γιώργος Διονυσόπουλος, Χρήστος Σιάχος, Παύλος Τσεκούρας,  Μαρία Γιαννοπούλου, Νάσια Καλογεροπούλου, Νίκος Παναγόπουλος.

Σημειώσεις από τις πρόβες (1)

Καθώς το έργο εξελίσσεται ο θεατής νιώθει ότι έχει να κάνει με μια καθαρόαιμη κωμωδία που όμως αρκετές φορές  γυρίζει σε μαύρο υπαρξιακό δράμα με κωμικό περίβλημα. Μια συνεχής ακροβασία στη κόψη του κωμικού και της θλίψης. Ανάμεσα στο θέατρο του παραλόγου και την κωμική φάρσα. Ανελέητα σύγχρονη  και αδυσώπητα ευφυής , η ξέφρενη κωμωδία του Έρτμαν,  μιλά για την κοινωνική υποκρισία  και τους σαρωτικούς μηχανισμούς εξουσίας στο άτομο, για το τι σημαίνει να ζεις σε μια κοινωνία  όπου μόνο οι νεκροί μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα, αλλά και την ανόθευτη αδιαπραγμάτευτη, ακατανίκητη επιθυμία του ανθρώπου για ζωή. Μια σαρωτική τραγικωμωδία για τον μοναχικό αγώνα που δίνει ο μικρός άνθρωπος για να επιβιώσει όταν γύρω του συμβαίνουν σημεία και τέρατα . Πρόκειται για ένα ευρηματικό, απίστευτης τόλμης έργο, έντονα σωματικό που κινεί τα δρώμενά του ανάμεσα στην τραγωδία και την κωμωδία, το μακάβριο και το φωτεινό, το υψηλό και το ταπεινό, το δραματικό και το φαρσικό , το φυσιολογικό και το γκροτέσκο. Μια διαχρονική γλυκόπικρη τραγική φάρσα για τους αντιήρωες κάθε εποχής. Μια από τις σημαντικότερες καινοτόμες κωμωδίες της παγκόσμιας δραματουργίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.