Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 830 ευρώ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που απορρίφθηκε στην χθεσινή ψηφοφορία, τονίζοντας ότι «οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη μακριά από την διαστρέβλωση της πολιτικής δημαγωγίας».

Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα» υπενθυμίζοντας το «πόσο αδίστακτα μίλησαν για νοθεία στις εκλογές και με πόση ευκολία αγκαλιάστηκαν με εξωθεσμικά κέντρα».

Τέμπη

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την τραγωδία στα Τέμπη με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που τελικά απορρίφθηκε.

«Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή αλλά κυρίως η συζήτηση που προηγήθηκε νομίζω ότι για όσους την παρακολούθησαν έδωσε απαντήσεις. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη μακριά από την διαστρέβλωση της πολιτικής δημαγωγίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «τα κόμματα της αντιπολίτευσης μεθόδευσαν την επίθεση κατά της κυβέρνησης»

«Πιστεύω ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος είναι ειλικρινής και από την εκφορά του λόγου» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη χθεσινή του ομιλία.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα» καθώς υπενθύμισε «πόσο αδίστακτα μίλησαν για νοθεία στις εκλογές και με πόση ευκολία αγκαλιάστηκαν με εξωθεσμικά κέντρα». Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, έστειλε εκ νέου το μήνυμα ότι «δεν συγκυβερνούμε με κανένα εξωθεσιμό κέντρο. Ο καθένας στον ρόλο του».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επερχόμενος ευρωεκλογές λέγοντας ότι «μας περιμένουν σημαντικές μάχες σε ευρωπαικό επίπεδο για το μεταναστευτικό ή τους αγρότες» τονίζοντας ότι «χρειάζονται ευρωβουλευτές και με δυνατή εθνική φωνή». Όπως σημείωσε, δε, «στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί η συνέχεια μιας πορείας που παρά τις δυσκολίες μας πάει μπροστά».

protothema.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.