Ρεάλ – Ατλέτικο 5-3 παρ. (3-3): Η άμυνα την έστειλε στον τελικό του Supercopa στη ματσάρα του Ριάντ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ρέαλ πήρε το φανταστικό Derbi Madrileño του Ριάντ απέναντι στην Ατλέτικο με 5-3 στην παράταση για τα ημιτελικά του Supercopa, χάρη σε γκολ των αμυντικών.

Οι δύο ομάδες προσέφεραν άφθονο θέαμα στο “Αλ Αγουάλ”, με τον Στέφαν Σάβιτς να σημειώνει το καθοριστικό αυτογκόλ στον επιπλέον χρόνο και ουσιαστικά να καταδικάζει τους “ροχιμπλάνκος”.

Η Ατλέτικο μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πήρε προβάδισμα στο 7′ με τον Μάριο Ερμόσο έπειτα από κόρνερ. Οι “μερένγκες” αντέδρασαν και έφεραν τα πάνω κάτω. Ο Αντόνιο Ρίντιγκερ απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο 20′ και στο 29′ ο Φερλάν Μεντί με φανταστικό βολέ έκανε την ανατροπή.

Το μομέντουμ άλλαξε και πλέον το πάνω χέρι στον αγωνιστικό χώρο είχαν οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι. Η βραδιά όμως ήταν πολύ σημαντική για τον Αντουάν Γκριεζμάν και δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη. Με προσωπική ενέργεια στο 37′ ισοφάρισε σε 2-2 κι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 174 γκολ, αφήνοντας πίσω του τον Λουίς Αραγονές.

Ο Γιαν Όμπλακ χρειάστηκε να κάνει μία απίθανη επέμβαση στον Ροντρίγκο για να κρατήσει την ισοπαλία μέχρι την ανάπαυλα, όπου ο Ντιέγκο Σιμεόνε σήκωσε για ζέσταμα όλους τους αναπληρωματικούς του, ακόμα και τους δύο τερματοφύλακες.

Η Ρεάλ είχε περισσότερες τελικές και με καλύτερες προϋποθέσεις και στο 2ο μέρος, όμως δεν μπορούσε να νικήσε τον Όμπλακ. Η πρώτη κίνηση του Αντσελότι ήταν να αντικαταστήσει τον Λούκα Μόντριτς που αποθεώθηκε από το κοινό του “Αλ Αγουάλ” με τον Τόνι Κρόος που αποδοκιμάστηκε (λόγω δηλώσεων κατά του ποδοσφαίρου στη Μέση Ανατολή).

Ο Σιμεόνε έριξε στον αγώνα δύο αμυντικογενείς παίκτες, τους Ναουέλ Μολίνα και Ροντρίγκο Ρικέλμε και ακόμα κι έτσι βρήκε το γκολ. Στο 78ο λεπτό, σε μία σύγκρουση του Άλβαρο Μοράτα με τον Κέπα, η μπάλα εξοστρακίστηκε στο σώμα του Ρίντιγκερ και κατέληξε στα δίχτυα. Η απάντηση της Ρεάλ ήταν αρκετά άμεση, αφού σε μία τριπλή ευκαιρία στο 85′ ο Ντάνι Καρβαχάλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τον ημιτελικό στην παράταση.

Στην παράταση η κόπωση των ομάδων ήταν εμφανής. Η Ρεάλ κρατούσε την μπάλα για αρκετή ώρα στα πόδια της, όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Ατλέτικο και μάλιστα δεν έκανε τελική.

Δεν χρειάστηκε αφού στην πρώτη επιθετική προσπάθεια της παράτασης, ο Χοσέλου επιχείρησε να σκοράρει από κοντά, ο Στέφαν Σάβιτς παρενεβλήθη και σημείωσε αυτογκόλ. Η Ρεάλ είχε την πρόκριση στα χέρια της και στις καθυστερήσεις με τον Όμπλακ μπροστά, ο Μπραχίμ Ντίαθ έγραψε το τελικό 5-3. Η Ρεάλ προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής, όπου περιμένει τον νικητή του Μπαρτσελόνα – Οσασούνα.

ΡΕΑΛ: Κέπα, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί (81′ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε (112′ Γκιουλέρ), Τσουαμενί (82′ Ντίαθ), Μόντριτς (67′ Κρόος), Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο (106′ Θεμπάγιος), Βινίσιους (106′ Χοσέλου)
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένες, Ερμόσο, Γιορέντε (106′ Αθπιλικουέτα), Ντε Πολ (90′ Βίτσελ), Κόκε (104′ Γκαλάν), Σαούλ (67′ Μολίνα), Λίνο (67′ Ρικέλμε), Μοράτα (91′ Κορέα), Γκριεζμάν

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών
Ρεάλ – Ατλέτικο 5-3 (20′ Ρίντιγκερ, 29′ Μεντί, 85′ Καρβαχάλ, 116′ αυτ. Σάβιτς, 120+2 Ντίαθ / 7′ Ερμόσο, 37′ Γκριεζμάν, 78′ αυτ. Ρίντιγκερ)

11/01 21:00 Μπαρτσελόνα – Οσασούνα

Το πρόγραμμα του τελικού
14/01 21:00 Ρεάλ – Μπαρτσελόνα ή Οσασούνα

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.