Πανσερραϊκός -ΠΑΟΚ 0-4: Από τώρα στα ημιτελικά ο Δικέφαλος με μπαλάρα και τεσσάρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson από το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών καθώς με την επικράτηση του επί του Πανσερραϊκού με 4-0 βρίσκεται και με τα δύο πόδια στην επόμενη φάση. Εκεί όπου ο αντίπαλος του θα είναι ένας εκ των Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού ή Ατρόμητου.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έδειξε τη μέγιστη σοβαρότητα στην αναμέτρηση, έπαιξε αρκετά καλά κατά διαστήματα, ο Ρουμάνος έδωσε αρκετό χρόνο σε παίκτες που δεν είχαν παίξει τόσο πολύ έως τώρα, όπως ο Μάρκος Αντόνιο, και με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (Νάσμπεργκ, Σάστρε, Μάρκος Αντόνιο, Ζίβκοβιτς) έφτασε στην άνετη επικράτηση.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα σε έναν αντίπαλο που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να παίξει ποδόσφαιρο σύμφωνα με τα θέλω του και όχι να κλειστεί στην άμυνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και ο Πανσερραϊκός να βρίσκει κάποιες ευκαιρίες αλλά και ο ΠΑΟΚ κάποιους χώρους για να χτυπήσει τους γηπεδούχους στην πλάτη της άμυνας τους.

Εκτός από τα τέσσερα γκολ ο ΠΑΟΚ είχε χαμένο πέναλτι αλλά και σωρεία χαμένων ευκαιριών στη διάρκεια του 90λεπτου της αναμέτρησης και κάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα.

Γλίστρησε ο Μούργος, βρήκε γκολ ο ΠΑΟΚ
Η πρώτη καλή προϋπόθεση για μια ευκαιρία στο ματς άνηκε στον Πανσερραϊκό όταν στο 6′ ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα έδωσε στον Μούργο μέσα στην περιοχή, αυτός αντί να πλασάρει στην κενή εστία ουσιαστικά, θέλησε να κάνει ένα κοντρόλ και μια ντρίμπλα αλλά γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει και να χάσει τη μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Μπράντον Τόμας έκανε την πρώτη κεφαλιά με τον Κατσίκα να απομακρύνει αλλά ο Νάσμπεργκ πήρε το ριμπάουντ και με νέα κοντινή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1 της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στο 22′ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ σε μια ωραία ανάπτυξη μετά από κλέψιμο του Σβαμπ η μπάλα πήγε στον Ζίβκοβιτς, αυτός περίμενε το ανέβασμα του Σάστρε, του έδωσε τη μπάλα και ο Ισπανός μπακ έκανε ένα διαγώνιο σουτ για το 0-2 του ΠΑΟΚ.

Ο Πανσερραϊκός είχε μια σημαντική ευκαιρία να μειώσει το σκορ στο 28′ όταν σε εκτέλεση φάουλ ο Ζίβκοβιτς βγήκε από την εστία του αρκετά πλάγια χωρίς να απομακρύνει τη μπάλα με τον Γούλερι να κάνει το γυριστό και τον Νάσμπεργκ να απομακρύνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε δύο λεπτά αργότερα με τον Κωνσταντέλια να πατάει περιοχή από τα αριστερά, έγινε αποδέκτης μια ωραίας σέντρας αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε αρκετά έξω.

Οι γηπεδούχοι που όπως είπαμε από την αρχή κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν ποδόσφαιρο βρέθηκαν κοντά στη μείωση του σκορ στο 39′ όταν άλλαξαν ωραία τη μπάλα με τον Μασκανάκη τελικό αποδέκτη. Αυτός έκανε το συρτό σουτ αλλά ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε τη μπάλα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πανσερραϊκός προχώρησε σε μια αλλαγή με την είσοδο του Ουάρντα αντί του Σοφιανού. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ μάλιστα στο 51′ έκανε αισθητή την παρουσία του όταν επιχείρησε ένα σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Έχασε πέναλτι ο Μπράντον Τόμας
Στο 58′ ο Μπράντον Τόμας κέρδισε πέναλτι με τον Ισπανό να αναλαμβάνει την εκτέλεση του αλλά ο Κατσίκας έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε τη μπάλα. Στην αντεπίθεση μάλιστα ο Γούλερι έγινε αποδέκτης της μπάλας, βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει τη μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ που είχε συνέχεια τη μπάλα στα πόδια του και έψαχνε και άλλα γκολ είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο 67′ με τον Κωνσταντέλια να κάνει μια πιρουέτα, να αποφεύγει τον αντίπαλο του και να κάνει το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Σκόραρε ο Μάρκος Αντόνιο
Δύο λεπτά αργότερα όμως ήρθε και το 0-3 με τον Μάρκος Αντόνιο. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που είχε ζητήσει και την εκτέλεση του πέναλτι αλλά είδε τον Λουτσέσκου να του λέει όχι, έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής και στο κέντρο, γύρισε και έκανε ένα όμορφο φλατσαριστό σουτ για να στείλει τη μπάλα να περάσει σύριζα από το δεξί δοκάρι και στην εστία του Κατσίκα.

Το κερασάκι στην τούρτα ο Ζίβκοβιτς
Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές αλλά αυτό δεν επηρέασε τον ρυθμό του αγώνα ενώ ο ΠΑΟΚ βρήκε ένα ακόμη γκολ, το ομορφότερο στην αναμέτρηση. Στο 78′ ο Ζίβκοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από πάσα του Κωνσταντέλια έκανε το σουτ και την έστειλε στο δεξί γάμα του Κατσίκα για να “γράψει” το 0-4.

Αυτή ουσιαστικά ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα πριν το τελικό σφύριγμα της λήξης που βρήκε τον ΠΑΟΚ να κερδίζει 4-0 και να βρίσκεται στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κατσίκας, Θυμιάνης, Διαμαντής (60′ Μπέργκστρεμ), Πηλέας, Ντανκερλούι, Μορέιρα (60′ Στάικος), Οικονόμου, Μούργος (70′ Τομάς), Σοφιανός (46′ Ουάρντα), Μασκανάκης, Γούλερι (60′ Μπετανκόρ).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς. Σάστρε (80′ Κεντζιόρα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (80′ Μεϊτέ), Τσιγγάρας (70′ Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς (80′ Μουργκ), Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Τόμας (70′ Τζίμας).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.