Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ιωαννίδης απάντησε στον Αλεξανδρόπουλο και τα άφησαν όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο “Γ. Καραϊσκάκης” την Τετάρτη (17/1) άφησαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά το ισόπαλο 1-1 της Λεωφόρου την Τετάρτη (10/1) το βράδυ. Η πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson θα κριθεί στο Φάληρο καθώς καμία από τις δύο ομάδες μετά το πρώτο 90λεπτο δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο στη Λεωφόρο και το εκμεταλλεύτηκαν. Στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και σκόραρε με τον Αλεξανδρόπουλο που έδωσε προβάδισμα στους ερυθρόλευκους.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός με τις αλλαγές που έγιναν από τον Φατίχ Τερίμ ανέβασε την απόδοση του, ήταν καλύτερος, κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης με τον Ιωαννίδη και θα μπορούσε στα τελευταία λεπτά του αγώνα να πάρει τη νίκη στις ευκαιρίες που είχαν οι Ιωαννίδης και Βέρμπιτς

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Τόσο ο Τερίμ όσο και ο Καρβαλιάλ προχώρησαν σε αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια των ομάδων τους κόντρα σε Παναιτωλικό και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος τεχνικός διατήρησε στο αρχικό σχήμα τον Λοντίγκιν ενώ την ίδια ώρα επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Κώτσιρα, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Αϊτόρ και Μπερνάρ και άφησε στον πάγκο μεταξύ άλλων τους Μπρινιόλι, Βαγιαννίδη, Βιλένα, Μαντσίνι.

Όσο για τον Πορτογάλο προπονητή άφησε εκτός ενδεκάδας τους Ποντένσε, Φορτούνη και Καμαρα και χρησιμοποίησε βασικούς τους Αλεξανδρόπουλο, Καρβάλιο και Ρίτσαρντς ως εξτρέμ.

Κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού ήταν ο Λοντίγκιν με τον Κώτσιρα να παίζει στα δεξιά και τον Μλαντένοβιτς αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Γεντβάι-Αράο. Μπροστά τους έπαιξε ο Πέρεθ που είχε δίπλα του τους Τσέριν και Μπερνάρ. Με τον Τζούριτσιτς να ξεκινάει στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Αϊτόρ δεξιά και τον Ιωαννίδη στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια ενώ οι Ροντινέι – Ορτέγκα ήταν στα δύο άκρα οι Ντόη – Ρέτσος στο κέντρο της άμυνας. Ο Αλεξανδρόπουλος, με τον Έσε ήταν το δίδυμο στον άξονα, με τον Καρβάλιο μπροστά τους και τους Ρίτσαρντς – Μασούρα στις πτέρυγες, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα ενώ στην κορυφή αγωνίστηκε ο Ναβάρο.

Παθητικά οι δύο ομάδες
Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά παθητικά στην αναμέτρηση και το ματς ξεκίνησε χωρίς φάσεις από τις δύο ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό πως φτάσαμε στο 19 λεπτό για να δούμε την πρώτη τελική στην αναμέτρηση. Ένα κακό τελείωμα του Μπερνάρ μέσα από την περιοχή το οποίο έφυγε άρκετα πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 25′ με σαφώς καλύτερες προϋποθέσεις. Ο Ρίτσαρντς εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος γύρισμα, έδωσε στον Μασούρα ο οποίος στα όρια της περιοχής έκανε το συρτό σουτ, αυτό δεν ήταν καλό και ο Λοντίγκιν μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα. Στο 32′ οι φιλοξενούμενοι έφυγαν ωραία στην αντεπίθεση με τον Μασούρα ο οποίος έκανε το γύρισμα αλλά ο Κώτσιρας έδιωξε τελευταία στιγμή προ του Ρίτσαρντς.

Σκόραρε, δεν πανηγύρισε ο Αλεξανδρόπουλος
Η πρώτη τελική στην εστία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 42′ όταν ο Αϊτόρ έγινε κάτοχος της μπάλας στα δεξιά, έκανε το σουτ με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στην αναμέτρηση με έναν πρώην πράσινο. Στο 45′ σε κόρνερ από τα δεξιά η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να διώξει, η μπάλα χτύπησε στον Τσέριν και πήγε προς τον Αλεξανδρόπουλο ο οποίος έκανε ένα κοντρόλ και το γυριστό σουτ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν, να γράψει το 0-1 το οποίο και δεν πανηγύρισε.

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Τερίμ
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και ενώ είχε ήδη κάνει μια αναγκαστική αλλαγή με την είσοδο του Μαντσίνι αντί του Τζούριτσιτς στο 38′ ο Τερίμ έκανε δύο αλλαγές και ανακάτεψε την τράπουλα. Ο Τούρκος πέρασε στο παιχνίδι τους Βέρμπιτς και Σπόραρ και έβγαλε από την αναμέτρηση τους Αϊτόρ και Μπερνάρ. Γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 και ζητούσε από τους παίκτες του να πάνε σε κατά μέτωπο επιθέσεις και γεμίσματα.

Το τριφύλλι απείλησε μάλιστα στο 53′ με τον Βέρμπιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ με το σουτ του Σλοβένου να φεύγει έξω. Ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Κώτσιρας έκανε τη σέντρα με τον Σλοβένο να πιάνει την κεφαλιά, τη μπάλα να βρίσκει στον Ρόντινεϊ και έφυγε κόρνερ.

Ο Τερίμ προχώρησε σε άλλη μια αλλαγή με την είσοδο του Βαγιαννίδη στο παιχνίδι αντί του Πέρεθ με τον Κώτσιρα να πηγαίνει να παίξει ως αμυντικό χαφ. Την ίδια ώρα σε αλλαγές προχώρησε και ο Καρβαλιάλ με τους Καμαρά – Κίνι να μπαίνουν στο ματς αντί των Αλεξανδρόπουλου και Ορτέγκα.

Έφερε το ματς στα ίσια ο Ιωαννίδης
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 65′ με ποιον άλλον; Τον Φώτη Ιωαννίδη. Σε κόρνερ από τα δεξιά του Μαντσίνι ο Έλληνας σέντερ φορ πήδηξε ψηλότερα απ’ όλη την άμυνα του Ολυμπιακού, πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Πασχαλάκη για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ο Καρβαλιάλ έριξε στο ματς και τους Φορτούνη-Γιόβετιτς στο 74′ σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Μάλιστα στο 76′ ο Μαυροβούνιος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ενώ στο 88′ ο Ρόντινεϊ τροφοδότησε τον Φορτούνη που έκανε το σουτ με τον Αράο να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να την σταματάει.

Χαμένες ευκαιρίες με Ιωαννίδη και Βέρμπιτς στο τέλος
Με το ματς να έχει μπει στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός είχε δύο καλές στιγμές για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 90+1′ ο Μαντσίνι βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Ιωαννίδη. Ο σκόρερ του τριφυλλιού ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα αρκετά πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

Ενώ στο 90+4′ ο Βέρμπιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή, πέρασε τους αντιπάλους του, προσπάθησε να πλασάρει από τα αριστερά πάνω από τον Πασχαλάκη ο οποίος απομάκρυνε και εν συνεχεία ο διεθνής γκολκίπερ μάζεψε τη μπάλα πάνω από το κεφάλι του Ιωαννίδη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (60′ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Τζούριτσιτς (38′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (46′ Σπόραρ), Αϊτόρ (46′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινεϊ, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (61′ Κίνι), Έσε, Αλεξανδρόπουλος (61′ Καμαρά), Καρβάλιο, Μασούρας (74′ Γιόβετιτς), Ρίτσαρντς, Ναβάρο (74′ Φορτούνης).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.