Ανδρουλάκης: Φέρθηκα με ευγένεια στον Κασσελάκη, όμως δεν ανταπέδωσε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών πριν από τις ευρωεκλογές προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να ακουστούν οι θέσεις των κομμάτων για τα μείζονα θέματα, εθνικά και κοινωνικά.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με συνέντευξή του στην ERTNEWS και στον Απόστολο Μαγγηριάδη μίλησε αναλυτικά για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ανέλυσε τις θέσεις του, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ και ανέδειξε τους στόχους εν’ όψει των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών. Τάχθηκε υπέρ της θεσμοθέτησης της ισότητας στο γάμο, είπε «ναι» στην ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με όρο την ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων, χαρακτήρισε «καταδικαστέα γεγονότα» τις καταλήψεις με απόφαση λίγων φοιτητών και μη σε πανεπιστήμια, έδωσε έμφαση στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης και περιέγραψε τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Fullscreen
(f)

«Βασικός μας αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας όμως σφοδρή επίθεση και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Αντιμετώπισα με ευγένεια το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχει ανάλογη συμπεριφορά. Του απάντησα με ανάλογο ύφος. Ο κ. Κασσελάκης έχει πάρει άλλο δρόμο. Καλό του ταξίδι!», είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας δε για την πρόταση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να «μετακομίσουν» από την Αριστερά στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ότι «τα κόμματα δεν είναι βαλιτσάκια». Το ΠΑΣΟΚ είναι – συνέχισε- όπως εξήγησε η πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Κοινοβούλιο το κόμμα που ανήκει στη συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια.

Στο ερώτημα που «βλέπει» ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει «εκτοξευτεί» στα γκάλοπ, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε υποστηρίζοντας ότι έχει μια σταδιακή άνοδο από τις εθνικές εκλογές κι ότι «θα πάει καλά στις ευρωεκλογές και πολύ καλύτερα, με γρηγορότερη άνοδό των ποσοστών του, προς τις εθνικές εκλογές». «Τι περιμέναμε να ανατραπούν οι συσχετισμοί μέσα σε λίγους μήνες;», πρόσθεσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι «θα υπάρξει ισχυρός πόλος της κεντροαριστεράς για να έχει ισχυρό αντίπαλο η ΝΔ» ότι «ο αγώνας μας δεν έχει ταβάνι» κι ότι ο ίδιος θα αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για ένα άνοιγμα και μια προγραμματική συζήτηση στην κοινωνία για τη δημιουργία του ισχυρού κεντροαριστερού πόλου». «Θα ανοίξουμε προγραμματική συζήτηση για προγραμματικές συγκλίσεις. Στην κοινωνία. Όχι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Θα ανοίξουμε προγραμματική συζήτηση με συγκλίσεις. Στην κοινωνία. Όχι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Ο κ. Τσίπρας μιλούσε για συγκολλήσεις κομμάτων. Όχι εγώ.

Όταν βάζεις κάποιες προτεραιότητες δείχνουν τον πολιτικό σου χαρακτήρα. Ο κόσμος θα ακολουθήσει ένα ρεύμα, που είναι ποιοτικότερο. Έχουμε ανοίξει μεγάλα θέματα, όπως η στεγαστική κρίση», σημείωσε στη συνέχεια σχετικά με τους πολιτικούς του στόχους και την στρατηγική που υιοθετεί.

Όσον αφορά στην επιστολική ψήφο, ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό στη συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές όμως για να ισχύσει και στις βουλευτικές εκλογές. Εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση και δη στην υπουργό, Νίκη Κεραμέως για τον αιφνιδιασμό με την τροπολογία και περιέγραψε τη θέση και τη «διαδρομή» του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το θέμα.

Αναφερόμενος στο θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε πως θα συζητηθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα και σχολίασε το γεγονός της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και όταν έρχονται τέτοια θέματα χωρίς προετοιμασία, αυτό δίνει τροφή στα άκρα. Δήλωσε ότι θα έπρεπε να έρθει το θέμα αυτό για ανοιχτή συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές για να το κατανοήσει καλύτερα η κοινωνία.

Να γίνει μία ώριμη συζήτηση με την κοινωνία, αλλά ήρθε χτες και ψηφίζεται σε έξι μέρες, πριν συζητούσαμε περί ανέμων και υδάτων. Αύριο θα πω στους βουλευτές μου να συμπεριφερθούν ως νομοθετικό σώμα και όχι ως σχολιαστές. Δεν θα επιβάλλω κομματική πειθαρχία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για τη στάση της εκκλησίας, είπε ότι έχει την άποψή της, αλλά η Βουλή νομοθετεί.

Ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να φτιάξει ένα κόμμα που θα αντιπαρατίθεται με τα άκρα και όχι με την κεντροαριστερά. Εγώ πιστεύω ότι στη χώρα πρέπει να έχει ένα πολιτικό σύστημα με σταθερή και ισχυρή κεντροαριστερά και κεντροδεξιά, ώστε να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα, είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.