Πολύεδρο: Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Το ταξίδι του αηδονιού» της Ιωάννας Αραμπατζή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρουσιάζεται στο Πολύεδρο, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το παιδικό βιβλίο  «Το ταξίδι του αηδονιού» της Ιωάννας Αραμπατζή, με αφήγηση, συζήτηση και εκπαιδευτική δράση.

Η εκδήλωση θα αρχίσει με αφήγηση από τη συγγραφέα, ως ερέθισμα για να ακολουθήσει εκπαιδευτική εικαστική δράση με τα παιδιά, που θα δημιουργήσουν ένα πυκνό, «κινούμενο» δάσος με κολάζ, με την καθοδήγηση της Όλγας Νικολοπούλου και της εμψυχώτριας Ελένη Γεωργίου.

Παράλληλα με γονείς και εκπαιδευτικούς θα μιλήσουν για το βιβλίο η εκπαιδευτικός Αντωνακοπούλου Ελένη,  η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Μαριανή Παπανικολάου, η ζωγράφος Αναστασία Ντόντη και η συγγραφέας.

Το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Πολύεδρο εικονογράφησε η  Αναστασία Ντόντη και την επιμέλεια έκανε η Όλγα Νικολοπούλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα μικρό αηδόνι, ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι, για να μάθει πώς να κελαηδάει. Στο ταξίδι του αυτό συναντά ένα κοτσύφι, μια καρδερίνα, μια κελαηδότσιχλα μέχρι να

φθάσει στο δάσος με τις νεράιδες και να ανακαλύψει το μυστικό της εσωτερικής του δύναμης.

Ιωάννα Αραμπατζή

Γεννήθηκε το 1955 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ζει στην Πάτρα. Δίδαξε στο Γαλλικό Ινστιτούτο για 34 συνεχή χρόνια. Ασχολείται με την αφήγηση παραμυθιών, και παίζει πολίτικο λαούτο στην Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων του Δήμου Πάτρας. Κάνει Γιόγκα και Τάι Τσι και της αρέσει να αφηγείται παραμύθια στα δύο μικρά της εγγόνια. Εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται στα κινήματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αναστασία Ντόντη

« Της Αναστασίας της αρέσουν τα παραμύθια που δίνουν φτερά και λένε την αλήθεια. Έτσι όταν διάβασε του αηδονιού την ιστορία ένοιωσε πως όλα γίνονται για κάποια αιτία.
Πήρε λοιπόν ψαλίδι και χαρτί και το έκανε κομφετί πήρε και ξυλομπογιές
κι έβαλε χρώμα και ζωγραφιές.                                                                                    Γιατί είναι ωραίο να μοιράζεσαι και μύριες εικόνες να φαντάζεσαι!»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.