Άρης – Παναθηναϊκός 2-0: Οι κιτρινόμαυροι τιμώρησαν τα λάθη των πράσινων και έφτασαν σε τεράστια νίκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε μια σπουδαία επικράτηση επί του Παναθηναϊκού στο “Κλεάνθης Βικελίδης” έφτασε ο Άρης με τους “κιτρινόμαυρους” να τιμωρούν κάθε λάθος των πράσινων στη διάρκεια της αναμέτρησης, με μεγαλύτερο όλων του Μπρινιόλι που έκανε δώρο το 1-0 στο Μορόν και έδωσε προβάδισμα και ψυχολογία στους γηπεδούχους.

Οι πράσινοι που ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν φάσεις αλλά όχι γκολ έμειναν για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν σε ματς πρωταθλήματος στο μηδέν.

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε μια ενδεκάδα με τον Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά έπαιξε ο Οντουμπάτζο και αριστερά ο Μοντόγια με τους Φαμπιάνο – Μπράμπετς να είναι το δίδυμο στα στόπερ. Στο κέντρο έπαιξε με τριάδα τους Νταρίντα, Βερστράτε και Ζουλς και η τριάδα στην επίθεση ήταν οι Παναγίδης, Σουλεϊμάνοφ και Μορόν.

Από την άλλη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε τον Μπρινιόλι στην εστία με τον Κώτσιρα να ξεκινάει στο δεξί άκρο και τον Μλαντένοβιτς στα αριστέρα ενώ οι Σένκεφελντ – Γεντβάι ήταν το δίδυμο των στόπερ. Ο Αράο έπαιξε μπροστά τους έχοντας τον Τσέριν δίπλα του και η τριάδα μπροστά ήταν ο Μαντσίνι στα δεξιά ο Βέρμπις στα αριστερά και ο Μπερνάρ πίσω από τον Ιωαννίδη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι. Πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε την κατοχή της μπάλας και μια επιθετικότητα με στόχο να βρει ένα γκολ που θα άνοιγε την άμυνα του Άρη. Η πρώτη καλή τελική του τριφυλλιού ήρθε στο 21′ όταν ο Βέρμπιτς υποδέχτηκε τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Ιωαννίδης έκανε την κάθετη κίνηση, έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ με τον Κουέστα να διώχνει με το πόδι.

Ο Παναθηναϊκός τις φάσεις, ο Άρης το γκολ μετά το λάθος του Μπρινιόλι
Οι γηπεδούχοι απάντησαν επτά λεπτά αργότερα όταν σε βαθιά μπαλιά προς τον Παναγίδη ο Κώτσιρας έκανε λάθος κοντρόλ, ο Έλληνας εξτρέμ πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με τον Μπρινιόλι να διώχνει με το δεξί του πόδι.

Το τριφύλλι είχε δύο καλές στιγμές σε ένα λεπτό και συγκεκριμένα στο 32′. Αρχικά σε βαθιά μπαλιά ο Ιωαννίδης έφυγε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με τον Κουέστα να αποκρούει σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του από τα αριστερά ο Αράο πήρε την κεφαλιά με τον γκολκίπερ του Άρη να μπλοκάρει ξανά τη μπάλα.

Ο Άρης κατάφερε να βρει γκολ… από το πουθενά για να προηγηθεί. Στο 43′ ο Μπρινιόλι έδωσε δεξιά στον Σένκεφελντ, αυτός του πέρασε ξανά τη μπάλα και ο Ιταλός έκανε κοντρόλ για να διώξει σε δεύτερο χρόνο τη μπάλα. Το κοντρόλ όμως ήταν πιο ανοιχτό με αποτέλεσμα ο Μορόν να τον πιέσει, να του κλέψει τη μπάλα και να σκοράρει σε κενή εστία για το 1-0 των γηπεδούχων.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου 45λεπτου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο 1-1 όταν ο Ιωαννίδης εκτός περιοχής έδωσε με τακουνάκι στον Μπερνάρ, αυτός μπήκε στην περιοχή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες με το τριφύλλι να έχει δύο τελικές αλλά όχι τέτοιες που να μπορούν να απειλήσουν τον Κουέστα. Αρχικά μπλόκαρε εύκολα την κεφαλιά του Γεντβάι στο 53′ και εν συνεχεία το σουτ του Τσέριν στο 61′ έφυγε άουτ.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (90+4′ Πάρντο), Βερστράτε, Ζουλ, Παναγίδης (64′ Μενέντεζ), Σουλεϊμάνοφ (90+3′ Κάρλσον), Μορόν (90+4′ Ζαμόρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι (90+’2 Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (74′ Σπόραρ), Βέρμπιτς (63′ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.