Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των χειριστών Drones που παραχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα Σώματα Ασφαλείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδεύσεις 26 στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη χρήση drones μέσω του προγράμματος AETHER στο Interreg Ελλάδα – Ιταλία. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη διαθέσει 12 drones στα Σώματα Ασφαλείας, τον Ερυθρό Σταυρό, την 117 ΠΜ, την Πολιτική Προστασία και την τεχνική υπηρεσία της ΠΔΕ προκειμένου να ενισχύσουν τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.

“Η ενδυνάμωση της τεχνογνωσίας είναι ένα ισχυρό «όπλο» αφενός για την πρόληψη και αφετέρου για την διασφάλιση της προστασίας του πολίτη από πολλούς κινδύνους. Οι εκπαιδευτικές δράσεις μετά την παραχώρηση των drones ολοκληρώθηκε και πλέον θα πρέπει όλοι οι φορείς, που συμμετείχαν, να βάλουν στην καθημερινότητά τους την  χρήση τους. Θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να συνεχιστεί το έργο και στο επόμενο πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-  Ιταλία με έμφαση στον κλάδο της Υγείας  για την μεταφορά ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού. Επίσης συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για το USPACE σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τον ειδικό συντονιστή Βασίλη Αγουρίδα από την Airbus”, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαϊμης.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσφέρουν υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες με χαμηλό κόστος και ελάχιστους κινδύνους. Είναι εξοπλισμένα με ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό και κάμερες ώστε να μεταφέρουν εικόνα και πληροφορίες, να χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις προς  όφελος των πολιτών κι επιχειρήσεων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.