Άνοιξε τις πύλες της στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών η 8ηΈκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού επισκεπτών και με τέσσερις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνεδρίες άνοιξε το πρωί του Σαββάτου τις πύλες της η8η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ που φιλοξενείται στους χώρους του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην Έκθεση, που θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Δευτέρας,συμμετέχουν νεοφυείς επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, επιστημονικά-ερευνητικά εργαστήρια με ώριμες και καινοτόμες ιδέες, φορείς υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας και εδραιωμένες επιχειρήσεις που αναγνωρίζουν την συμβολή της καινοτομίας στην επιχειρηματική τους ανάπτυξη και την διατήρηση του ανταγωνιστικού τους πλεονεκτήματος.

Τοπρόγραμμα συνεδριών της φετινής PatrasIQπεριλαμβάνει συνολικά 38 συνεδρίες και περισσότερες από 190 ομιλίες εστιασμένες στην Καινοτομία, στην Έρευνα και στη Μεταφορά Τεχνογνωσίας.

Η Τελετή Έναρξης της Έκθεσης θα γίνει στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου με κεντρική ομιλία απ’ την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου. Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Καθηγητής Δημήτρης Μούρτζης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Patras IQ.

Χαιρετισμούς θ’ απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου Δημήτριος Κατσαρός, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Patras IQ Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης Πλάτωνας Μαρλαφέκας και ο Καθηγητής Παύλος Αβραμίδης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Patras IQ.

Μετά την Τελετή Έναρξης θ’ ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους της Έκθεσης απ’ την Οργανωτική Επιτροπή.

Η Έκθεση Patras IQ διεξάγεται από το 2012 κι έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης μεταξύ ερευνητικού και παραγωγικού τομέα, αποτελώντας ταυτόχρονα μια μακροχρόνια αναπτυξιακή πρωτοβουλία που προωθεί ένα σύνολο δράσεων δικτύωσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας και τεχνολογίας.

Η αποτελεί μία εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία των Υπουργείων Ανάπτυξης και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας με αντικειμενικό στόχο την υποστήριξη της έξυπνης ανάπτυξης.

Το πλήρες πρόγραμμα των εργασιών της φετινής 8ης Patras IQ έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Έκθεσης, στη διεύθυνση www.patrasiq.gr.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.