Σβίγκου: Κανείς να μην φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κανείς δεν πρέπει να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ράνια Σβίγκου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105,5».

Η Ράνια Σβίγκου υποστήριξε πως «μια διάσπαση, ένας κατακερματισμός του αριστερού και προοδευτικού χώρου, δεν μπορεί να βοηθήσει την υπόθεση της Αριστεράς», προσθέτοντας πως «πρέπει να επικρατήσουν οι πιο ώριμες σκέψεις και να επικεντρωθούμε όλοι σε όλα όσα μας ενώνουν».

«Πρέπει να επικρατήσει ωριμότητα, σοβαρότητα και να επικεντρωθούμε στην πολιτική»

Η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως «οφείλουμε όλοι κι όλες να σεβαστούμε τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αρκετά απογοητευμένοι από τις εξελίξεις».

Όπως είπε η Ράνια Σβίγκου, «πρέπει να επικρατήσει ωριμότητα, σοβαρότητα και να επικεντρωθούμε στην πολιτική και στο μεγάλο στόχο της ανασυγκρότησης του κόμματός μας, συνολικά του αριστερού και προοδευτικού χώρου και της αντεπίθεσης απέναντι στην πολιτική Μητσοτάκη», υπογραμμίζοντας ότι «έτσι είμαστε χρήσιμοι, και για αυτό μας ψήφισαν οι πολίτες».

«Αυτό που προέχει», συνέχισε η Ράνια Σβίγκου, «είναι να επικεντρωθούμε στα προβλήματα της κοινωνίας, όπου βλέπουμε ένα εφιαλτικό τοπίο μετά τις εκλογές». Γιατί, όπως είπε, «αυτά είναι τα κρίσιμα και τα μείζονα, και για αυτά υπάρχει χώρος να καταθέσουμε προτάσεις και εντός των οργάνων του κόμματος, ενδεχομένως και διαφωνώντας».

«Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϋπόθεση για την ανασύνταξη»

Και συνέχισε αναφέροντας ότι «οι επιμέρους διαφωνίες είναι όχι απλώς εύλογες, αλλά και επιθυμητές σε ένα κόμμα το οποίο εκτείνεται από τη ριζοσπαστική αριστερά μέχρι το δημοκρατικό κέντρο».

Η Ράνια Σβίγκου υποστήριξε ότι «η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϋπόθεση για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς».

Για αυτό, όπως είπε, «πρέπει να βρούμε ένα κοινό modus vivendi, ένα νέο εσωκομματικό σύμφωνο συμβίωσης, να τελειώσει αυτή η παρατεταμένη περίοδος εσωστρέφειας και να προτάξουμε όλοι το συλλογικό καλό έναντι των διαφωνιών».

Ακολούθως πρόσθεσε πως «κανένας δεν μπορεί να ξεχνά ή να αγνοεί ότι παραμένουμε η αξιωματική αντιπολίτευση, εκείνος ο πολιτικός χώρος στον οποίο εκφράζονται οι προσδοκίες της πλειοψηφίας των αριστερών και προοδευτικών πολιτών».

«Υπάρχει χώρος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπορούν να εκφράζονται όλες οι απόψεις»

H Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς αν αυτή δεν γίνει μέσα από το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή χώρος για άλλο ένα κόμμα στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, υπάρχει χώρος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπορούν να εκφράζονται όλες οι απόψεις, και αυτό πιστεύω ότι θα γίνει στο συνέδριό μας».

Καταληκτικά η Ράνια Σβίγκου είπε ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «μπορεί και πρέπει να είναι ένα συνέδριο ανασυγκρότησης, σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και συμπόρευσης όλων στον κοινό στόχο, της ανατροπής των πολιτικών Μητσοτάκη».

https://www.in.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.