Μιχάλης Κατσούρης – Τι είπε στην απολογία του ο 35χρονος οπαδός με το DNA στο μαχαίρι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Το μαχαίρι το είχα για να φτιάξουμε με τους υπόλοιπους φιλάθλους της ΑΕΚ που ήταν στο γήπεδο εκείνο το βράδυ ένα εορταστικό πανό», υποστήριξε στην απολογία του ο 35χρονος οπαδός, φίλος του Μιχάλη Κατσούρη του οποίου το dna εντοπίστηκε σε μαχαίρι που είχε βρεθεί γενετικό υλικό και του θύματος. Όπως λέει, ενόσω εξελισσόταν η συμπλοκή αυτός δεν επιτέθηκε σε κανέναν.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε την περασμένη Τετάρτη για συμμετοχή στα επεισόδια της 7-8-2023 έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ όπου μαχαιρώθηκε θανάσιμα ο Μιχάλης, και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η ανακρίτρια δε που χειρίζεται την υπόθεση έδωσε εντολή για περαιτέρω έλεγχο του dna.

Η απολογία

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο 35χρονος στην απολογία του: «Αναγνωρίζω κατά 99% το πειστήριο που μου επιδείξατε ως το μαχαίρι που κρατούσα τη νύχτα της 7/8/2023. Δε θυμάμαι σε ποιο σημείο ακριβώς πέταξα το μαχαίρι που είχα πάνω μου. Σίγουρα το απέρριψα είτε 10 μέτρα πριν την επαφή που είχα με τον Μιχάλη όπως φαίνεται στο βίντεο, ήταν 10 μέτρα μετά την επαφή. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν είχα έρθει σε σωματική επαφή με το Μιχάλη και πριν απ’ αυτό το σημείο. Το μαχαίρι που είχα πάνω μου το είχα για να το χρησιμοποιήσω για να φτιάξουμε με τους υπόλοιπους φιλάθλους της ΑΕΚ που ήταν στο γήπεδο εκείνο το βράδυ ένα εορταστικό πανό . Εκείνη την ημέρα δεν είχε δοθεί κάποιο ραντεβού για φασαρίες με τους οπαδούς της ομάδας της Dynamo. Αν είχε δοθεί ραντεβού θα το γνώριζα. Πέριξ του γηπέδου ήμασταν γύρω στα 100 άτομα φίλαθλοι της ΑΕΚ, μεταξύ αυτών και γυναικόπαιδα. Το πρώτο επεισόδιο έλαβε χώρα στο πάρκινγκ της οδού Κιουτάχειας. Σε εκείνο το σημείο ήταν γύρω στα 40 με 50 άτομα φίλαθλοι της ΑΕΚ και γύρω στα 150 με 200 άτομα Κροάτες. Οι περισσότεροι φίλαθλοι της ΑΕΚ κατάφεραν να οπισθοχωρήσουν γρήγορα εγώ όμως γύρισα να φωνάξω τον Μιχάλη για να φύγουμε και είδα να τον περικυκλώνουν και να το χτυπούν με σίδερα και καδρόνια τέσσερις Κροάτες. Εκείνη την ώρα με πρόλαβαν κι εμένα και υπέστη τα χτυπήματα που περιγράφω. Σε εκείνο το σημείο, στην πρώτη γραμμή αναγνώρισα μόνο Κροάτες από την ομιλία, δεν άκουσα καθόλου ελληνικά. Στις πίσω γραμμές πιθανό να ήταν και Έλληνες και διέκρινα να κρατούν ορισμένοι μαχαίρια. Οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν είχαν όπλα επάνω τους, μόνο κάποια στιγμή πέταξαν κάποια καπνογόνα. Κάποια στιγμή καταφέραμε με το Μιχάλη να ξεφύγουμε και τρέξαμε προς τον πεζόδρομο που ξεκινάει το γήπεδο.

Λίγο πριν μπούμε στον πεζόδρομο μας πρόλαβαν και μας ξαναχτύπησαν με το Μιχάλη εν κινήσει. Πιθανολογώ ότι ήταν οι Κροάτες μετά ξεφύγαμε και συνεχίσαμε να τρέχουμε. Σε κάποιο σημείο κι ενώ τρέχαμε με το Μιχάλη ήρθαμε σε επαφή και χωριστήκαμε. Εγώ πήγα αριστερά και ο Μιχάλης δεξιά προς τον αετό. Ήταν η τελευταία φορά που τον είδα. Σε κανένα σημείο δεν αντιλήφθηκα ότι ο Μιχάλης είχε μαχαιρωθεί και αιμορραγούσε. Εγώ σε όλο αυτό το περιστατικό δε χτύπησα Κροάτες ούτε επιτέθηκα σε Κροάτες ή αστυνομικούς, ούτε σε κανέναν άλλον. Ίσως να έριξα κάποιες κλωτσιές σε Κροάτες την ώρα που με χτυπούσαν για να αμυνθώ. Στο χώρο του πάρκινγκ, παρόλο που έπεφταν πολλά καπνογόνα μπορούσα να διακρίνω το Μιχάλη και τα άτομα που τον χτυπούσαν, που φορούσαν μαύρα φούτερ και τζιν. Δεν είδα να κρατάει ο Μιχάλης κάποιο μαχαίρι. Από το σημείο του πάρκινγκ που χτυπηθήκαμε εγώ και ο Μιχάλης μέχρι το σημείο που χωριστήκαμε πέρασαν γύρω στα τρία με 4 λεπτά.»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.