Η ΔΥΠΑ εγκαινιάζει τη συμβουλευτική υπηρεσία «Job Ready» για όσους ψάχνουν δουλειά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ΔΥΠΑ εγκαινιάζει τη «Job Ready by DYPA», μια νέα σειρά εκδηλώσεων συμβουλευτικών υπηρεσιών για την αγορά εργασίας, η πρώτη εκ των οποίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel, από τις 10:00 έως τις 18:00.

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων «Job Ready» από τη ΔΥΠΑ έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες να παρακολουθήσουν εργαστήρια αναβάθμισης δεξιοτήτων στον τομέα της αναζήτησης εργασίας και της κατάλληλης προετοιμασίας για ένταξη ή επανένταξη στην αγορά εργασίας από εξειδικευμένους συμβούλους της Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Οι θεματικές αφορούν τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, τη βελτίωση του βιογραφικού, την προετοιμασία συνεντεύξεων, την αξιοποίηση των social media στην αναζήτηση εργασίας, την ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας και τη διαμόρφωση business plan.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ομιλίες και παρουσιάσεις από στελέχη της ΔΥΠΑ, καθώς και από εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων και HR managers επιχειρήσεων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δηλώνει ότι η ΔΥΠΑ, έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του διαμεσολαβητικού της ρόλου στην αγορά εργασίας, ώστε να βρίσκει δουλειά σε όσους αναζητούν εργασία και να βρίσκει προσωπικό σε όσες επιχειρήσεις ψάχνουν για προσωπικό, επενδύει, τα τελευταία χρόνια, σε όλο και πιο στοχευμένες δράσεις συμβουλευτικής.

«Μετά τις επιτυχημένες “Ημέρες Καριέρας”, εγκαινιάζουμε μία νέα σειρά εκδηλώσεων “Job Ready by DYPA”, με στόχο τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας με σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία συμβουλευτικής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτοψάλτης και διευκρινίζει ότι, μέσα από αυτήν τη νέα δράση, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν από εξειδικευμένους συμβούλους της ΔΥΠΑ εργαστήρια στον τομέα της αναζήτησης εργασίας και της κατάλληλης προετοιμασίας για ένταξη ή επανένταξη στην αγορά εργασίας.

«Κίνητρό μας, για να προχωρήσουμε και σε νέες δράσεις, ήταν η αθρόα συμμετοχή στα εργαστήρια συμβουλευτικής (workshops) που εντάχθηκαν στις πιο πρόσφατες “Ημέρες Καριέρας”, καθώς και στα αντίστοιχα διαδικτυακά σεμινάρια (e-workshops), των οποίων οι διαθέσιμες θέσεις εξαντλούνται αμέσως μετά την ανακοίνωσή τους.

Η θερμή αυτή ανταπόκριση επιβεβαιώνει τη μεγάλη ανάγκη να συνεχίσουμε να εστιάζουμε σε υπηρεσίες που διευκολύνουν τους πολίτες να πετύχουν τους επαγγελματικούς στόχους τους.

Εμείς συνεχίζουμε με σταθερά βήματα την προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της νέας εποχής και να αποτελούμε έναν ουσιαστικό συμπαραστάτη των πολιτών, προκειμένου να βρουν τη θέση που αναζητούν στην αγορά εργασίας» σημειώνει ο κ. Πρωτοψάλτης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.