Αεροπλάνο συγκρούστηκε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης: Επιβάτες κατέγραψαν το τρομακτικό περιστατικό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Boeing 757, το οποίο βρισκόταν στη μέση μιας πτήσης ρουτίνας, αναγκάστηκε να εκτελέσει αναγκαστική προσγείωση στο Τενεσί με το σύστημα προσγείωσης να είναι εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να καταγραφεί το ανησυχητικό αυτό περιστατικό.

Ευτυχώς, το αεροσκάφος δεν μετέφερε μεγάλο αριθμό επιβατών, καθώς σε αυτό επέβαιναν μόλις τρία άτομα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Chattanooga επιβεβαίωσε γρήγορα την ασφάλεια όλων των ατόμων. Η FedEx, η διαχειρίστρια εταιρεία δήλωσε ότι τα μέλη του πληρώματός της ήταν ασφαλή και παρέπεμψε περαιτέρω έρευνες στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB).

Τόσο το NTSB όσο και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ξεκίνησαν αμέσως έρευνες σχετικά με το περιστατικό αυτό για να προσδιορίσουν την αιτία και τυχόν παράγοντες που συνέβαλαν.

Αμέσως μετά την απογείωση, οι πιλότοι επικοινώνησαν με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για ένα «δευτερεύον ζήτημα» και ζήτησαν επιπλέον χρόνο για να αξιολογήσουν την κατάσταση. Αυτό το αρχικό πρόβλημα δεν φάνηκε να σχετίζεται με τη δυσλειτουργία του συστήματος προσγείωσης.

Το πλήρωμα αποφάσισε να ματαιώσει το προγραμματισμένο ταξίδι προς το Μέμφις και ενημέρωσε τις αρχές για το πρόβλημα του συστήματος προσγείωσης, κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να εκτιμήσει την κατάσταση του συστήματος προσγείωσης, ο πιλότος ζήτησε άδεια να πετάξει χαμηλά πάνω από το αεροδρόμιο, ελπίζοντας ότι οι παρατηρητές στο έδαφος θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν οπτικά τη θέση του συστήματος.

Αφού έκανε κύκλους γύρω από το αεροδρόμιο σε μια τεταμένη και ανησυχητική αναμονή, το αεροσκάφος πραγματοποίησε την τελική του προσέγγιση και προσγειώθηκε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.