WTA Finals: Επιστροφή στις νίκες για τη Σάκκαρη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε το εμπόδιο της Λίντα Φρουχβίρτοβα στο Πεκίνο.

Κέρδισε δύσκολα την ταλαντούχα Τσέχα με 2-0 σετ (6-4, 6-2 σε 90 λεπτά), αλλά έκανε το πρώτο βήμα από τα τέσσερα που θέλει, για να μπει σε θέση ισχύος, στην κούρσα για το WTA Finals. Επόμενη αντίπαλός της την Πέμπτη, θα είναι η Κινέζα Γουάνγκ.

H νεαρή Τσέχα έδειξε στο ματς ότι δεν θεωρείται τυχαία από τα ανερχόμενα αστέρια στο παγκόσμιο τένις. Βρέθηκε πίσω με 2-0, δεν πανικοβλήθηκε και παίζοντας με τακτική πάνω στο μπάκχαντ της Μαρίας, κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση και να προηγηθεί με 3-2, κάνοντας δύο break. Είχε εξαιρετικό σερβίς σε εκείνο το διάστημα, αλλά η απειρία της, έφερε και λάθη στη συνέχεια, με την Σάκκαρη να επιστρέφει και στο υπέρ της 5-4, αν και έχανε με 40-0, κατάφερε να κάνει μια τρομερή ανατροπή στο game και να πάρει το πρώτο σετ.

Με love game ξεκίνησε το ματς η Σάκκαρη, που έσπασε και το σερβίς της 18χρονης που έκανε αβίαστο λάθος. Η κατάσταση άλλαξε όμως άρδην. Το break πήγε χαμένο καθώς η Φρουχβίρτοβα αμέσως το πήρε πίσω χάρη σε μια καλή επιστροφή της, που ανάγκασε σε λάθος την Μαρία.

Η Φρουχβίρτοβα με συνοπτικές διαδικασίες έκανε το 2-2 σερβίροντας και παίζοντας εξαιρετικά τον κάθε πόντο και με ένα ακόμη break (το οποίο πήρε επίσης χάρη στις καλές τις επιστροφές) πήρε και προβάδισμα με 3-2, έχοντας και το σερβίς. Η Μαρία από λάθη της αντιπάλου της, βρήκε ένα break point, αλλά γρήγορα η Τσέχα το έσβησε. Βρήκε και δεύτερη ευκαιρία η Σάκκαρη όμως, την οποία, με δόση τύχης, εκμεταλλεύτηκε, αφού ένα μπάκχαντ που έκανε, αναπήδησε στο φιλέ και έμεινε στην πλευρά της Φρουχβίρτοβα. Με ένα πανέμορφο μπάκχαντ έγινε το 4-3 υπέρ της Σάκκαρη, που χρειάστηκε πάντως μεγάλη προσπάθεια να ανταπεξέλθει στην πίεση της αντιπάλου της.

Η Τσέχα κράτησε το σερβίς της και ισοφάρισε σε 4-4, αλλά η Μαρία έφτασε ένα game μακριά από την κατάκτηση του σετ. Η Φρουχβίρτοβα σέρβιρε για να μείνει στο σετ, προηγήθηκε 40-0, αλλά είδε την Σάκκαρη να το γυρίζει και να φτάνει σε set point, το οποίο και κατέκτησε, αφού σε δεύτερο σερβίς έβγαλε εξαιρετική επιστροφή πάνω στο σώμα της 18χρονης Τσέχας.

Η Σάκκαρη, βελτιώνοντας το σερβίς της έφτασε εύκολα στο 1-0. Η Φρουχβίρτοβα ισοφάρισε με εξαιρετικό πρώτο σερβίς, για να φτάσει στη συνέχεια σε διπλό break point. Ωστόσο η Σάκκαρη έβγαλε αντίδραση και κέρδισε δύσκολους πόντους. Εσβησε και δεύτερο break point και κράτησε τελικά το σερβίς της για το 2-1.

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο games , με την Σάκκαρη να βγάζει δύο winners στο υπέρ της 3-2 και να φτάνει σε τριπλό break point (0-40). Η Φρουχβίρτοβα έβγαλε τρομερά πρώτα σερβίς και ισοφάρισε στο game, όμως η Σάκκαρη βρήκε άλλες δύο ευκαιρίες και το φιλέ για μια ακόμη φορά της έκανε το χατίρι και έφερε το 4-2.

Η Μαρία κράτησε δύσκολα το σερβίς της, με το 5-2 να έρχεται από αβίαστο λάθος της νεαρής Τσέχας και με έναν winner έσπασε το σερβίς της 18χρονης για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.ει τον Λουτσέσκου μετά τη λήξη

Πηγή: filathlos.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.