Ιταλία: Χάνουν το EURO 2024 αν αποδειχθούν ένοχοι Φατζόλι, Τονάλι και Τζανιόλο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Εισαγγελία της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIGC) συνεχίζει να εργάζεται για να εξακριβώσει τις ευθύνες στο νέο σκάνδαλο που αφορά το ιταλικό ποδόσφαιρο, τον στοιχηματισμό ποδοσφαιριστών.

Μετά τις ακροάσεις του Νικολό Φατζόλι, στο «κάδρο» μπήκε και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μίλαν Σάντρο Τονάλι, ο οποίος είναι πρόθυμος να συνεργαστεί για να κλείσει γρήγορα το θέμα και να επιτύχει μείωση της ποινής του.

Για το θέμα ενδιαφέρεται και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Λουτσιάνο Σπαλέτι, αφού ενδεχόμενος αποκλεισμός των Ιταλών παικτών που εμπλέκονται κινδυνεύει να αποβεί επιζήμιος και για την «Σκουάντρα Ατζούρα», ενόψει του EURO 2024.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αθλητική εφημερίδα Corriere dello Sport, είναι ήδη γνωστό για το πώς θα τελειώσει αυτή η ιστορία: αν κριθούν ένοχοι, οι Φατζόλι, Τονάλι και Τζανιόλο θα χάσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024 αλλά και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Ακόμη και αν προχωρούσαν σε ενστάσεις, οι παίκτες δεν θα προλάβαιναν να επιστρέψουν για τα τελικά της Γερμανίας. Εάν στη συνέχεια πήγαιναν σε δίκη, η διαδικασία από τον πρώτο βαθμό (Ομοσπονδιακό Δικαστήριο) έως τον τρίτο (Εγγυητικό Συμβούλιο Ολυμπιακής Επιτροπής) θα διαρκούσε από 4 έως 5 μήνες.

Υποθέτοντας ότι οι αίθουσες του δικαστηρίου θα άνοιγαν τον Ιανουάριο του 2024, η τελική ποινή δεν θα ερχόταν νωρίτερα από τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Να υπογραμμιστεί επίσης ότι μετά το δεύτερο ομοσπονδιακό επίπεδο, οι ποινές θεωρούνται εκτελεστές εντός της UEFA και της FIFA.

zougla.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.