Ελένη Ράντου: Η εξομολόγηση για τη μητέρα της που πάσχει από άνοια – “Έχω διαλυθεί”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πριν λίγο καιρό η Ελένη Ράντου με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα της νόσου Αλτσχάιμερ που έχει καθιερωθεί ο μήνας Σεπτέμβριος προχώρησε σε μία συγκινητική ανάρτηση και αναφέρθηκε στη μητέρα της η οποία πάσχει από άνοια, περιγράφοντας τη δική της εμπειρία για όσα βιώνει εκείνη αλλά και η ίδια.

Το πρωί της Δευτέρας (02/10) η γνωστή ηθοποιός βρέθηκε στο “Πρωινό” και μεταξύ άλλων μίλησε για την καθημερινότητα με τη μητέρα της, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αλλά και τα συναισθήματα που την κατακλύζουν.

“Tο θέμα της άνοιας είναι τεράστιο, γιατί παραλύει ολόκληρο το περιβάλλον. Εγώ, από την ώρα που άρχισε η περιπέτεια της μητέρας μου, έχω παραλύσει ολόκληρο το περιβάλλον μου. Γιατί για να φροντίσεις ένα τέτοιο άτομο δεν υπάρχει, όχι καμία βοήθεια, δεν υπάρχει know how, δεν ξέρεις από πού να το πιάσεις. Αυτό ακινητοποιεί τα πάντα”, είπε αρχικά η ηθοποιός και στη συνέχεια μίλησε για το “σύμπαν” που έχει φτιάξει η ίδια για να τη φροντίζει.

“Η παραδοξότητα που συμβαίνει σε ένα άτομο, αρχίζει και μεταδίδεται παντού. Δηλαδή, έχω φτιάξει ένα πολύ τρελό σύμπαν για να μπορέσω να φροντίσω ένα άτομο το οποίο πάσχει από άνοια. Το οποίο και σε επηρεάζει και σε παραλύει και κοστίζει απίστευτα σε χρόνο, σε πόνο και σε χρήμα, που δεν μπορούν να το υποστηρίξουν πάρα πολλοί άνθρωποι, πώς μπορείς να φροντίσεις ένα τέτοιο άτομο. Είσαι πολύ μόνος σου, είναι σαν να είσαι στην Ελλάδα με αυτή την ασθένεια“, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν γίνεται πιο δυνατή ή λυγίζει, η Ελένη Ράντου απάντησε πως “λυγίζεις. Έχω λίγο διαλυθεί. Μου λες αυτή τη στιγμή ότι με βλέπεις ότι χαμογελάω και νομίζω μου φαίνεται περίεργο, γιατί έχω ζήσει ένα καλοκαίρι, το οποίο ήταν θρίλερ. Το να φροντίζεις έναν άνθρωπο με άνοια είναι σαν να ζεις ένα θρίλερ καθημερινά, αλλά με την ένταση του να μην ξέρεις πότε θα σου κοπεί η ανάσα. Είναι τρομακτική ασθένεια, συμβαίνει πια σε πάρα πολύ κόσμο, δεν υπάρχει καμία πρόοδος της επιστήμης πάνω σε αυτό, σηκώνουν όλοι τα χέρια ψηλά, είσαι αβοήθητος και είσαι αβοήθητος και από οποιαδήποτε μέριμνα, δεν υπάρχει καν χώρος να υποδεχτεί αυτά τα άτομα“, ανέφερε η ηθοποιός στη συγκινητική της εξομολόγηση.

Κλείνοντας, η Ελένη Ράντου υπογράμμισε πως “όποια δύναμη αντλώ, γιατί μέσα σε όλη αυτή την περιπέτεια επισκέφθηκα και ανθρώπους να με βοηθήσουν, μού είπαν ότι η δύναμή σου είναι η δουλειά σου. Είναι το φάρμακό μου η δουλειά μου”.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.