Μπράιτον – ΑΕΚ 2-3: Τρέλα και παράνοια στην Αγγλία, της Ένωσης οι αετοί κατασπάραξαν τους γλάρους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παλικαρίσια νίκη για την ΑΕΚ στο Amex Stadium. Η ποιότητα της Μπράιτον και οι απουσίες στην άμυνα δεν τη λύγισαν, ισοφαρίστηκε δύο φορές, αλλά σκόραρε τρεις και στο τέλος επικράτησε 3-2. Οι Σιντιμπέ, Γκατσίνοβιτς και Πόνσε χρίστηκαν σκόρερ, με τον Ζοάο Πέδρο να ισοφαρίζει δύο φορές από την άσπρη βούλα.

Οι κιτρινόμαυροι άνοιξαν το σκορ με τον Σιντιμπέ στο 11′. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Γάλλος μπακ με μια αδιανόητη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπράιτον ισοφάρισε στο 30′ με πέναλτι του Ζοάο Πέδρο. Ο Πορτογάλος ανατράπηκε από τον Χατζισαφί και ο διαιτητής έδειξε την εσχάτη των ποινών, αφού είδε τη φάση στο VAR.

Η Ένωση ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ στο 40ο λεπτό. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε ξανά στατική φάση, αυτή τη φορά φάουλ από τα αριστερά. Ο Γκατσίνοβιτς με υπέροχη προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος που ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ πιο αργός, η Μπράιτον κατάφερε να ισοφαρίσει με τον ίδιο τρόπο. Αυτή τη φορά ο Σιμάνσκι ανέτρεψε τον Ζοάο Πέδρο και η παράβαση δόθηκε ξανά μέσω VAR. Ο Πορτογάλος φορ των γλάρων δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Στάνκοβιτς.

Το τελικό γκολ πέτυχε ο Πόνσε, ο οποίος μετά από υπέροχο γύρισμα του Ελίασον σκόραρε από κοντά και έδωσε το σπουδαίο διπλό για την Ένωση.

Η ΑΕΚ μάλιστα είναι πρώτη στον όμιλο, καθώς το άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα στον Άγιαξ και τη Μαρσέιγ, έληξε ισόπαλο 3-3.

Έτσι παρέταξε την ΑΕΚ ο Αλμέιδα
Ο Νταμιάν Σιμάνσκι ήταν ο εκλεκτός του Ματίας Αλμέιδα για να παίξει στο κέντρο της άμυνας, στο πλάι του Σίμου Μήτογλου. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν άλλαξε τη διάταξη της Ένωσης. Αντίθετα έκανε επιθετικές επιλογές, βάζοντας τον Πινέδα στον άξονα μαζί με τον Γιόνσον.

Την ίδια στιγμή έδωσε φανέλα βασικού στον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και τον Λιβάι Γκαρσία, οι οποίοι απουσίασαν το προηγούμενο διάστημα λόγω τραυματισμών.

Σιντιμπέ και Γκατσίνοβιτς της έδωσαν το προβάδισμα
Η Μπράιτον προσπάθησε να επιβάλει τον νόμο της στα πρώτα λεπτά, όμως η ΑΕΚ ήταν εκείνη που ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ στην πρώτη της καλή στιγμή με την υπέροχη κεφαλιά του Σιντιμπέ.

Ένα λεπτό μετά, ο Αραούχο βρήκε με υπέροχη κάθετη τον Λιβάι Γκαρσία μέσα στην περιοχή και αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Στιλ τον σταμάτησε.

Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες μέχρι και το 24ο λεπτό με άνεση. Ο Φάτι απείλησε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή με τον Στάνκοβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Ιγκόρ από την καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ πέρασε άουτ.

Η Μπράιτον ισοφάρισε στο 30′ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζοάο Πέδρο, όμως η Ένωση στην επόμενη καλή στιγμή της ανέκτησε το προβάδισμα με τον Γκατσίνοβιτς.

Ο Πέδρο την πλήγωσε ξανά, αλλά ο Πόνσε έδωσε ξανά το τρίποντο
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ πιο αργός. Σε αυτό δε βοήθησε καθόλου ο τραυματισμός του Εχσάν Χατζισαφί που αποχώρησε με φορείο εκτός.

Ο Λιβάι Γκαρσία προσπάθησε να εκτελέσει με μια απίθανη έμπνευση από μακρινή απόσταση, με τον Στιλ, όμως να τον σταματά. Στο 67ο λεπτό ο Πέδρο ευστόχησε ξανά με πέναλτι, το οποίο υποδείχθηκε ξανά μέσω VAR. Η Ένωση κατάφερε να βρει και τρίτο γκολ με τον Πόνσε στο 84ο λεπτό και να πάρει το ματς στο τέλος με 3-2.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπράιτον: Στιλ, Εστουπινιάν, Ιγκορ Ζούλιο, Φαν Χεκ, Μίλνερ, Γκίλμουρ, Γκρος, Μαρτς, Μιτόμα, Φάτι, Ζοάο Πέδρο

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Αραούχο, Γκαρσία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.