Κικίλιας: Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ, εγκληματικό να σηκωθούν ελικόπτερα την ώρα της καταιγίδας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τέλος στα σενάρια παραίτησης του, έβαλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1. 

«Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας διαχειριζόμενος την πανδημία. Και τώρα στις μεγαλύτερες πλημμύρες κλπ», είπε ο Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι Ένοπλες Δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στην ώρα τους και οι εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν μόλις αυτό κατέστη εφικτό. «Θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις νωρίτερα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως τα ελικόπτερα δεν μπορούσαν να σηκωθούν την ώρα της θεομηνίας.

Αναφορικά με το εάν όλα έγιναν σωστά, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών είναι διψήφιος και έχουν καταστραφεί σημαντικές υποδομές, ο κ. Κικίλιας είπε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν παρούσα, όπως και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Αναφορικά με την συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, είπε πως από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οι δήμοι και η περιφέρεια.

newsit.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.